Part Forana 26/06/2020

Costes paralitza la reforma del passeig de Cala Rajada

El batle, Rafel Fernàndez, reconeix que hi ha divergències tècniques "que es resoldran abans de dijous que ve"

Ara Balears
2 min
Les obres del passeig de Cala Rajada començaren l'11 de març.

CapdeperaDemarcació de Costes ha paralitzat les obres de rehabilitació de la primera línia de Cala Rajada, on s'intervé per refer els mals materials provocats pel darrer gran temporal. Tècnics de Costes i municipals divergeixen sobre l'abast del projecte, excessiu segons el GOB i MÉS per Capdepera, mentre que des de l'Ajuntament s'insisteix que només afecta l'àrea on el temporal va desestabilitzar el passeig marítim i, per tant, es tracta d'una obra d'emergència.

Demarcació de Costes va exigir dilluns passat, 22 de juny, que l'Ajuntament emeti un informe detallat de les obres que es fan sobre la franja litoral i li demanà que paralitzàs les obres. Alhora, la cap de Demarcació de Costes, Almudena Domínguez, instà el seu departament "a incoar un expedient sancionador per les obres no emparades per l'autorització del 10 de març", mitjançant la qual l'Ajuntament podia començar les obres considerades d'emergència.

"Les divergències tècniques es resoldran aviat i dijous que ve tindrem una resolució per part de Costes", ha declarat el batle, Rafel Fernàndez, a l'ARA Balears, i ha confirmat que el projecte s'ha paralitzat arran d'una denúncia del GOB.

Fernàndez ha dit també que "Costes veu una intervenció dins dues zones que diu que són del seu àmbit, cosa amb què no coincideixen els tècnics de l'Ajuntament". Els tècnics municipals van detectar que el temporal havia desestabilitzat un tram del mur del passeig no inclòs en una primera avaluació, motiu pel qual no restaurar-lo podia ser un perill per a la seguretat dels vianants, expliquen des de l'Ajuntament.

Les obres foren adjudicades per 2,5 milions d'euros amb fons estatals a Coexa i a Daimo Construïm. Aquesta darrera empresa és la que executa una obra particular de reforma a la casa del batle, cosa que ha afegit més brou a la polèmica i s'ha acusat Fernàndez de manca d'ètica política.

Intervenció d'emergència

El mes de març, Costes va autoritzar l'Ajuntament a fer obres d'emergència a la primera línia de Cala Gat i al passeig Marítim per reparar el mal del temporal Glòria. Els desperfectes més visibles se situaven davant el Porto Cala, on un mur va cedir al fort onatge. Però en el projecte de reforma també s'hi va incloure un tram de la zona de na Ferradura, un indret que no havia patit desperfectes, segons denunciaren primer el GOB i després MÉS per Capdepera.

stats