Part Forana 13/06/2015

Conxi Juanola, la cara del canvi polític municipal a Menorca

El repartiment de les àrees de govern serà decidit després de la investidura de la nova alcaldessa, ja que el cartipàs no ha d’aprovar-se necessàriament en el moment de la cessió de la vara de comandament

Ara Balears
2 min
Conxi Juanola encapçala la llista de l’agrupació Ara Maó.

MaóLa cap de llista de l’agrupació d’electors Ara Maó, Conxa Juanola, serà investida avui com a nova alcaldessa de la ciutat de Maó per als propers quatre anys, després que el PSOE de Maó aprovàs dijous nit en assemblea extraordinària cedir l’alcaldia a la formació de nou encuny a canvi de fer-se càrrec d’àrees de gestió d’importància en el nou Consistori, unes responsabilitats de govern que encara estan per determinar.

El repartiment de les àrees de govern serà decidit després de la investidura de la nova alcaldessa, ja que el cartipàs no ha d’aprovar-se necessàriament en el moment de la cessió de la vara de comandament.

Conxa Juanola forma part del personal fix de l’Ajuntament de Maó des de l’any 1987. Entre altres dedicacions, ha estat gestora cultural de la UNED, responsable de la biblioteca local Hernández Mora, cap d’unitat de Cultura en funcions durant vuit anys i directora gerent del Teatre Principal de Maó. A més, ha estat presidenta interinsular del GOB i ha estat durant molts anys una de les seves militants més actives i destacades.

El balanç després de les eleccions del 24 de maig i els posteriors pactes electorals és que el PP ha perdut quatre dels sis municipis que governava des de 2011, entre ells els dos principals: Ciutadella, que passa a mans de MÉS per Menorca, i Maó.

El PP conserva Alaior, però no ha pogut mantenir Sant Lluís, que passarà a mans socialistes després que El Pi li neguàs el suport necessari per aconseguir la majoria. Just el contrari ha passat a el Castell, on el vot d’El Pi sí que li servirà a Lluís Camps per conservar l’alcaldia del municipi. A Ferreries també s’ha produït un tomb que farà que governi amb majoria absoluta l’Entesa de Ferreries, mentre que al Migjorn Gran i al Mercadal el PSOE conservarà els governs municipals.

stats