Part forana
Part Forana 26/04/2023

Convertir el passeig Colom en un eix cívic, cultural i lúdic, el gran objectiu de l'Ajuntament de Sant Llorenç

A més, el Consistori ha fet una aposta ferma per la sostenibilitat de la zona

ARA Balears
2 min
El carrer Colom de Cala Millor

PalmaL'Ajuntament de Sant Llorenç durà a terme obres de millora al passeig Cristòfol Colom de Cala Millor amb l'objectiu de convertir-lo en l'eix cívic, cultural i lúdic no només del nucli urbà sinó del Llevant de Mallorca. A més, amb una inversió de 3,8 milions d'euros treballarà per convertir-lo en un indret sostenible.

Segons ha explicat el consitori municipal a l'ARA Balears, durant les obres (que ja van començar a final de l'any passat) es canviarà la pavimentació i el mobiliari urbà del passeig, s'oferiran noves infraestructures als residents i visitants, i s'incrementarà el nombre de zones verdes i espais amb ombra per fer el lloc més accessible i atractiu. Pel que fa a la sostenibilitat, el projecte de l'Ajuntament preveu la implantació de plaques fotovoltaiques sobre pèrgoles i marquesines per tal d'aconseguir l'autoconsum i que tota la il·luminació i recursos energètics del passeig Cristòfol Colom funcionin amb l'energia creada per aquestes plaques solars.

Amb aquestes millores, l'Ajuntament de Sant Llorenç lluita per donar més força a aquest indret i revitalitzar la zona comercial i centre de vianants de la zona, a més de crear un espai més sostenible i atractiu per a vianants i comerços. D'aquesta manera, pretenen aconseguir un equilibri en la seva activitat, cívica, cultural, lúdica i comercial tant en la temporada alta com en la baixa. En concret, volen oferir també als residents un espai d'oci i cultura que es converteixi en una de les referències de la zona del Llevant de Mallorca.

En aquest sentit, el delegat de la zona costanera i regidor de Turisme, Colau Bordal ha explicat a l'ARA Balears que si revaliden la batlia del municipi, un dels projectes que tenen en ment és convertir el passeig Cristòfol Colom de Cala Millor en "una espècie de centre comercial de la zona del Llevant. El regidor assegura que aquesta zona de l'illa no té cap indret d'aquestes característiques i que estudien la possibilitat de dur a terme diferents actuacions que potenciïn encara més aquesta zona com l'espai comercial, cultural i d'oci referent a la zona del Llevant de Mallorca.

stats