Part Forana 14/03/2019

El conveni de gestió de l'Hipòdrom de Manacor es perllonga fins a final d'any

L'Ajuntament haurà de justificar el suport de la majoria d'accionistes per ratificar l'acord

Ara Balears
2 min
Les carreres de trot continuaran a l'Hipòdrom de Manacor.

ManacorEl conveni signat entre l’Ajuntament de Manacor i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM) que regula la gestió de l’Hipòdrom de Manacor continuarà vigent almenys fins dia 31 de desembre del 2019. Ho ha decidit aquest dijous el ple del Consell de Mallorca després que l’Ajuntament de Manacor presentàs al·legacions contra la decisió del Consell d’abandonar les instal·lacions aquest mes de març.

L'Ajuntament de Manacor ha iniciat les gestions necessàries per poder aconseguir que el 51% dels propietaris dels títols de propietat de l’Hipòdrom ratifiquin el conveni signat amb el Consell de Mallorca. L’objectiu és que l’actual gestió pública pugui continuar i es puguin iniciar les inversions de millora del recinte.

Els serveis jurídics municipals i els del Consell de Mallorca han acordat que el vigent conveni estaria avalat i ratificat de manera suficient amb el suport de la majoria dels propietaris de les instal·lacions de l’Hipòdrom.

L'Ajuntament de Manacor té 224 títols de propietat dels 600 que existeixen i que corresponien a antics socis de l’antiga Sociedad de Carreras de Trote de Manacor, que va desaparèixer l'any 1983 per un deute amb l'Estat.

L’Ajuntament ha fet una crida per tots els mitjans oficials als propietaris de les 376 participacions que estan en mans de particulars perquè acudeixin a les oficines municipals. L’objectiu és que els propietaris validin el conveni per poder continuar amb la gestió, a més de modernitzar i dignificar l'Hipòdrom de Manacor.

Antecedents

El Consistori va detectar, arran de la petició d'una particular, que l'usdefruit que tenia l'ens municipal del recinte i que el 2011 va cedir al Consell de Mallorca es va extingir l'any 2014. Aquest fet va bloquejar temporalment les inversions previstes en el conveni que es va signar el mes de juny del 2018 entre l'Ajuntament i l'Institut d'Esport Hípic amb l'objectiu de poder modernitzar l'Hipòdrom.

Arran d’aquesta situació, els juristes han determinat que és necessari que almenys el 51% dels propietaris de l’Hipòdrom ratifiquin el conveni per poder continuar amb l’actual gestió de les instal·lacions a Manacor. El conveni signat el mes de juny té l'objectiu d'adequar les instal·lacions de l'hipòdrom manacorí. Es preveu millorar la climatització de la cafeteria per poder reobrir aquest servei, la zona de les tribunes cobertes i el manteniment de la pista i de les instal·lacions veterinàries, entre altres actuacions.

stats