Costes
Part Forana 13/07/2022

Continuen en explotació set terrasses i cinc balnearis il·legals a la platja d'Alcúdia

La Demarcació de Costes va demanar a l’Ajuntament d’Alcúdia que retiràs aquestes instal·lacions fa quasi quatre mesos

ARA Balears
1 min
Terrasses als voltants de l’edifici Xara.

PalmaL'Ajuntament d'Alcúdia continua sense actuar enfront de les instal·lacions de terrasses amb taules, cadires i pèrgoles davant l’edifici Xara situat al principi de la platja d’Alcúdia. Segons el GOB, ja fa gairebé quatre mesos que la Demarcació de Costes va requerir al Consistori que ho retiràs davant la manca d'autorització d'activitat de restauració sobre aquesta costa, però de moment tot continua igual.

De fet, el nombre d'establiments que ocupen el domini públic marítim terrestre il·legalment ha augmentat: abans eren cinc i ara ja en són set. Pel que fa als balnearis, també s'ha denunciat la presumpta l’explotació irregular de cinc dels antics balnearis existents a la platja d’Alcúdia que ha autoritzat l’Ajuntament sense tenir competències per fer-ho.

Si bé és cert que el Consistori té atorgada una concessió per a sis balnearis, no serà efectiva fins que no s’hagi alliberat la zona de servitud de trànsit de sis metres d’amplada que va des de l’edifici Xara fins al pont de fusta. Una operació que implica la demolició d'alguns edificis i la retirada dels murs de tancament de les zones enjardinades d'alguns xalets.

stats