Manacor
Part Forana 29/12/2022

L'Ajuntament de Manacor adjudica la construcció de la nova planta potabilitzadora

El projecte s'ha atorgat per 3,1 milions d'euros, i es preveu que l'aigua potable arribi a totes les cases el 2024

AraBalears
2 min
La nova infraestructura farà arribar aigua potable a totes les cases de la ciutat de Manacor.

PalmaL’Ajuntament de Manacor ha adjudicat la construcció de la planta potabilitzadora que proporcionarà aigua potable a la ciutat. El projecte, que va sortir a licitació per 3,8 milions d'euros pel mes de novembre, finalment s’ha adjudicat per 3,1 milions. Facsa durà a terme la construcció de la planta, mentre que Electro Hidráulica té encomanada la construcció del transformador per abastir d'energia la infraestructura.

La planta potabilitzadora de Manacor es construirà a les instal·lacions del dipòsit d’aigua de l’Empresa de Serveis de Manacor (SAM), al polígon agroalimentari. El projecte té un termini d’execució de vuit mesos, i es preveu que el 2024 l’aigua potable ja arribarà a totes les cases de la ciutat de Manacor. La nova infraestructura serà capaç de produir un màxim de 10.000 m3/dia d'aigua apta per al consum humà i es dividirà en tres línies per adaptar-se a les corbes de demanda de la població i per poder alternar línies per al seu manteniment i conservació, així com fer front a possibles avaries i demandes punta. El cabal mínim se situarà al voltant dels 150 metres cúbics/hora i el màxim dels 350 m3/h, amb un promig de 236 m3/h. Cada línia produirà 138,9 m3/h i entraran en funcionament de manera consecutiva segons la demanda. El rendiment elèctric serà de 0.5 kWh/m³ d'aigua potable produïda. El rendiment de la planta pel que fa al percentatge de rebuig serà com a màxim del 20% respecte de l'aigua produïda.

L’aigua disponible per al subministrament a la ciutat de Manacor no és adequada per al consum humà a causa de l’alta concentració de nitrats, amb valors molt per damunt dels límits exigits per la normativa sanitària. Amb aquesta nova infraestructura, es posarà remei a aquesta situació que es dóna des dels anys 80, quan es va posar en marxa el servei de subministrament d’aigua.

 

stats