Part Forana 23/12/2021

El Govern torna a les organitzacions agrícoles els seus immobles històrics

La consellera d'Agricultura ha signat davant notari la cessió de les cambres agràries

ARA Balears
1 min
Signatura davant notari de la cessió dels immobles

Les organitzacions de professionals agrícoles comencen a recuperar els immobles que històricament els pertoquen. La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha signat aquest dijous la cessió de les cambres agràries situades a Palma i Sencelles a l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja). A més, ja s'han cedit altres béns, com el de Llucmajor, que ha passat a ser de la cooperativa local, i el situat a Consell, que s'ha traspassat a l'Ajuntament.

En concret, els locals que s'acaben de traspassar davant notari són una planta baixa de la plaça de Santa Eulàlia de Palma i una seu a Sencelles. Tot i això, encara queden per cedir altres immobles: un pis a la plaça Santa Eulàlia de Palma i una seu a Sant Joan a la Unió de Pagesos; dos pisos al carrer d'Anselm Clavé de Palma i una seu a Montuïri al sindicat UPA-AIA i, finalment, un local a Ferreries, que passarà a ser del Consistori.

És el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), dependent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, l'encarregat de fer la liquidació del patrimoni de les cambres agràries. Ara bé, no només es recuperen béns immobles, sinó que el Govern també repartirà 628.755,72 euros entre les sis organitzacions professionals agràries de les Illes Balears: Asaja, Unió de Pagesos de Mallorca, Unió de Pagesos de Menorca, UPA-AIA Balears, Agrame i Fagme.

stats