Eivissa
Part Forana 27/03/2014

El Consell, reticent a l’hotel al far

Veu complicat encaixar el projecte de Matutes a la Conillera

David Ventura
2 min

Eivissa.El Consell Insular d’Eivissa no veu amb bons ulls la darrera proposta d’Empresas Matutes: la instal·lació d’un hotel en un far de la Conillera, situat en una Reserva Natural, Així ho deixaren entreveure ahir clarament els seus responsables.

El conseller de Territori i vicepresident del Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, expressà ahir els seus seriosos dubtes sobre la viabilitat del projecte d’Empresas Matutes d’establir un hotel rural al far de l’illot de la Conillera.

Sense pronunciar-s’hi taxativament ni emetre cap negativa rotunda, Juan va recordar ahir tots els nivells de protecció que té aquesta àrea: “És un Parc Natural, es troba en una zona ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès) i forma part de la Xarxa Natura 2000. Crec que aquest projecte, en aquest lloc, té les seves complicacions” . Per això, Mariano Juan va deixar caure que “crec que Medi Ambient tindria molt a dir” respecte d’aquesta qüestió.

Tot i així, Juan també volgué negar qualsevol mena de persecució contra els projectes d’Empresas Matutes o que el Consell pateixi de ‘matutitis’, i insistí en l’escrupolós respecte que té la institució per la llei: “Nosaltres consideram aquest projecte com qualsevol altre. Quan ens arriba un projecte, només ens preguntam si compleix o no la llei? I punt. Ni més ni menys”, va emfatitzar.

D’aquesta manera, el vicepresident del Consell responia a un comunicat d’Empresas Matutes en el qual es reafirmava en el que va descrire com el seu ‘dret de propietat sobre l’illot de la Conillera’.

Tot i l’extrema protecció que té aquesta zona, Matutes remarca que si bé l’article 15 del Pla d’ordenació dels recursos naturals de la Conillera i els illots de Ponent assenyala que els únics usos permesos són els reconeguts pel Pla rector, també s’hi inclou l’expressió: “Salvant els drets de propietat”.

Empresas Matutes també argumenta que, tot i que hi està prohibit qualsevol tipus de nova construcció i la ubicació de noves places hoteleres, “sí que s’hi permeten aquelles ofertes qualificades com a agroturístiques o les degudament autoritzades en edificacions tradicionals”. Segons Matutes, el projecte d’un hotel al far de l’illot encaixa en aquestes restriccions.

stats