Part Forana 20/05/2022

El Consell de Mallorca presenta un pla per convertir la matèria orgànica en compost

El manifest 'Tanca el cercle' ha rebut el suport de 16 entitats de l'illa

ARA Balears
1 min
Cladera i Ribot amb els representats de les 16 entitats que han signat el manfiest

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest divendres el manifest 'Tanca el cercle'. Es tracta d'un projecte que preveu construir cinc plantes de compostatge a diferents municipis de l'Illa: Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx. L'objectiu és tractar tota la matèria orgànica i generar compost. Aquest pla estratègic ha rebut el suport de 16 entitats de Mallorca, apunta la institució insular en una nota.

'Tanca el cercle' permetrà enfortir el sector primari mallorquí, ja que se n'augmentarà la resiliència i disminuirà la dependència de les importacions. També es reduiran les emissions associades a la importació de compost i els costos dels ajuntaments s'abaratiran, entre altres avantatges.

"Establim una aliança publicoprivada, amb un manifest que posa en valor la importància de construir cinc plantes de compostatge per tancar el cercle de matèria orgànica", ha dit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. Així mateix, ha destacat "l'oportunitat" que suposen els fons europeus "per accelerar la transició cap a la Mallorca sostenible que volem".

Per la seva part, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, considera que 'Tanca el Cercle' és el projecte "més important" del seu departament i ha insistit en la necessitat que el Govern el declari "d'interès general".

stats