Part Forana 16/04/2022

El Consell de Mallorca destina 115.000 euros a fomentar l'activitat dels artesans

Les subvencions són d'un màxim de 3.000 euros i es poden sol·licitar fins al 26 d'abril d'enguany

ARA Balears
1 min
Productes artesans

PalmaEl Consell de Mallorca ha publicat una convocatòria de subvencions de 115.000 euros amb l'objectiu d'impulsar actuacions i projectes que fomentin l'artesania de l'illa. Aquesta iniciativa cobreix totes les activitats fetes entre l'1 d'agost del 2021 i el 31 de juliol del 2022. Les subvencions són d'un màxim de 3.000 euros i es poden sol·licitar fins al 26 d'abril d'enguany, informa la institució insular en una nota.

Les ajudes són per a l'organització d'activitats, la participació i assistència a esdeveniments artesans fora i dins de l'illa, així com la formació professional i la difusió dels oficis artesans. Les activitats poden ser fires, cursos, exposicions i jornades, entre altres. En el cas de la difusió, s'hi inclouen campanyes de publicitat, edició de catàlegs, projectes audiovisuals, llibres i la retolació de tallers, vehicles i comerços.

"Com a novetat, enguany les cooperatives i els ajuntaments també poden optar a les ajudes. Consideram que són dos actors que poden organitzar activitats com ara tallers de formació que contribueixin a la conservació i difusió d'oficis artesans propis de Mallorca ", ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

Les activitats que s'organitzin amb aquestes ajudes han d'estar protagonitzades per professionals amb carta d'artesà o de mestre artesà. En la majoria dels casos, la convocatòria de subvencions estableix com a requisit que les persones beneficiàries tinguin acreditació artesana i que les associacions beneficiàries tinguin un 80% dels seus membres amb acreditació.

stats