Part Forana 29/06/2022

El Consell de Mallorca cedeix a Calvià la competència de les sancions sobre el turisme d'excessos

La decisió se centra exclusivament en la zona de Punta Balena, a Magaluf

2 min
El carrer de Punta Balena aquesta setmana.

PalmaEl Consell de Mallorca ha cedit aquest dimecres, en un ple extraordinari, les competències de sancions sobre el turisme d'excessos a l'Ajuntament de Calvià. Concretament, aquesta delegació només serà efectiva per a la zona de Punta Balena, a Magaluf, una de les que té més aglomeracions turístiques del municipi i de l'illa.

El fet de poder cedir aquesta competència a ajuntaments com Palma, Llucmajor o Calvià estava previst en el decret llei 1/2020 sobre turisme d'excessos, i ara el municipi governat pel portaveu del PSIB, Alfonso Rodríguez, s'hi ha acollit. "Des del primer moment que es planteja el decret llei es planteja que els ajuntaments tinguin aquesta potestat", ha argumentat el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra. "Tothom demana que puguem iniciar actes i sancionar, i això permetrà fer-ho directament amb la policia", ha afegit.

La intenció del Consistori de Calvià i del Consell de Mallorca és "optimitzar" els recursos per "poder fer actuacions contundents a Punta Balena". Serra ha posat el focus en els empresaris que fan negoci amb "excursions etíliques" o "el tot inclòs amb alcohol de baixa qualitat". "Hem de lluitar entre tots i fer un front comú, ja que això perjudica la imatge de Mallorca", ha justificat.

L'ajuntament podrà així iniciar i resoldre expedients sancionadors per incompliments de la normativa, és a dir, tindrà la gestió directa per regular aquest tipus de turisme. Així i tot, el Consell de Mallorca continuarà tenint la competència del cobrament de les sancions.

MÉS per Mallorca i MÉS per Calvià, per la seva banda, han celebrat aquest dimecres que el Consell de Mallorca hagi aprovat la delegació de les competències contra el turisme d'excessos a l'Ajuntament per millorar la qualitat turística del municipi mallorquí. La formació ecosobiranista espera que aquesta delegació de competències s'estengui a altres municipis que "sofreixen aquest tipus de turisme", com Palma o Llucmajor, concretament a l'Arenal.

stats