Part Forana 05/02/2022

El Consell de Mallorca amplia el Servei d'Assistència Jurídica als ajuntaments de menys de 6.000 habitants

Els consistoris tindran accés gratuït a una plataforma on podran trobar la solució als seus dubtes i necessitats

ARA Balears
1 min
El poble de Deià.

PalmaEl Servei d'Assistència Jurídica als municipis del Consell de Mallorca ofereix des d'aquest mes de febrer accés a una base de dades jurídica als consistoris de l'illa de menys de 6.000 habitants. Això suposarà que aquests ajuntaments disposin d'un servei de consultes jurídiques gratuït. La institució insular ha explicat que es tracta d'una plataforma integral de legislació, jurisprudència, comentaris doctrinals, formularis i servei de consultoria jurídica que serà d'ajuda i d'utilitat en el dia a dia del personal municipal.

La plataforma conté la informació precisa per a l'exercici de les tasques i funcions del personal dels consistoris, que sovint té dubtes i necessitats que ja han estat resolts per altres ajuntaments de l'Estat. És, per tant, segons el Consell, "un instrument de gran utilitat, que pot agilitar la resolució de diferents qüestions jurídiques". Alhora, gràcies a aquest servei, els ajuntaments no hauran de pagar les consultes pel seu compte.

Reforç dels serveis municipals

La Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, que proporciona assistència tècnica, informàtica, jurídica i econòmica als ajuntaments de Mallorca, reforça les diferents àrees per millorar-ne els serveis. Així, per exemple, per al 2022 s'ha prioritzat la cooperació tècnica, que suposa una ajuda important en la redacció de projectes i la direcció tècnica d'obres municipals.

stats