Part Forana 11/06/2013

El Consell de Formentera vol iniciar accions legals per impedir les prospeccions petrolíferes

La consellera de Medi Ambient de Formentera ha anunciat que col·laboraran amb el Consell d'Eivissa per frenar als jutjats les prospeccions

Nou Diari / Ara Balears
1 min

EivissaLa consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, Sílvia Tur, ha informat que la màxima institució de l'illa té la intenció d'emprendre accions legals per impedir l'execució de les prospeccions petrolíferes enfront de les costes de les Pitiüses, el començament de les quals està previst per a enguany mateix. A més, el Consell de Formentera unirà les seves forces al d'Eivissa per iniciar aquests tràmits, informa el digital pitiús Nou Diari.

La consellera de Medi Ambient de Formentera ha anunciat que col·laboraran amb el Consell d'Eivissa per frenar als jutjats les prospeccions. La consellera, que elevarà la proposta d'acord al proper ple del Consell per consensuar les actuacions, ha volgut recordar que el febrer de 2011 ja es va aprovar per unanimitat una proposta d'acord que manifestava el rebuig absolut a aquestes prospeccions promogudes per l'empresa Capricorn Spain Limited.

"Totes les accions previstes en el projecte poden suposar un greu impacte sobre les comunitats de flora i fauna marina del litoral pitiús, sobretot perquè la majoria estan dins dels límits de les zones protegides i estan denominades d'interès prioritari, tant per la directiva europea d'hàbitats com per la Declaració de Béns Naturals Patrimoni de la Humanitat ", han explicat des del Consell segons recull 'Nou Diari'.

stats