Part Forana 14/10/2019

El Consell es compromet a finançar el segon tram de la ronda de Porreres

L'Ajuntament demana millors connexions per als usuaris que s'han de desplaçar al centre de dia de Vilafranca

M. B.
2 min
Visita institucional a la Cooperativa Agrícola de Porreres

PorreresLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora, han visitat aquest dilluns les obres del primer tram de la ronda, a l'espera de poder executar el segon tram, d'uns 400 metres, entre la carretera vella de Sant Joan i la carretera de Vilafranca. El Consell s'ha compromès a agilitar la modificació de les normes subsidiàries que han de permetre acabar el vial urbà i alleugerir el trànsit per l'interior del poble. La institució insular té compromès el finançament d'aquest segon sector de vial.

A hores d'ara, s'han de catalogar dues sínies particulars i la síquia de Banyeres, que en principi es veien afectades pel traçat, la qual cosa ha obligat a rectificar-lo a través d'un canvi de les normes subsidiàries. A partir de l'aprovació de la modificació de les NS, l'Ajuntament podrà encarregar el projecte del segon tram de la ronda, que tindrà finançament del Consell.

Cladera i Mora, acompanyades per altres membres de l'equip municipal, s'han desplaçat fins al primer tram del vial urbà, unes obres finalitzades aquest estiu que han estat finançades pel Consell i executades per l'Ajuntament. En aquest sentit, ambdues s'han compromès a continuar col·laborant per poder iniciar el segon tram d'aquest vial de connexió.

També han visitat el Polvorí del Puig dels Soldats, un espai cedit pel Ministeri de Defensa que l'Ajuntament proposa reconvertir en un espai públic, un centre d'interpretació del puig de Randa, que puguin aprofitar els ciutadans del municipi.

Una vegada acabada la visita, Cladera i Mora s'han desplaçat fins a la Cooperativa Agrícola de Porreres, on la presidenta ha exposat les línies de suport del Consell als projectes d'economia local dels ajuntaments i de les organitzacions empresarials per a l'impuls i comercialització del producte local.

Centre de dia

A l'espera de poder tenir un centre de dia propi, l'Ajuntament vol que el Consell assumeixi la necessitat de millorar i finançar el transport dels usuaris que s'han de desplaçar al centre d'atenció de Vilafranca.

stats