Residus
Part Forana 18/08/2022

El Consell assessorarà els ajuntaments de Mallorca en la millora de gestió de residus

La Direcció Insular de Residus del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ajudarà els consistoris en la redacció dels plans municipals de prevenció i reducció de deixalles

ARA Balears
2 min
La vicepresidenta i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambiente Aurora Ribot, i el director general de Residus, Juan Carrasco.

PalmaLa Direcció Insular de Residus del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha renovat el programa d'assessorament als ajuntaments i ha incorporat canvis en el servei per ajudar-los en la redacció dels plans municipals de prevenció i reducció de residus. Fins ara, el Consell de Mallorca ajudava els consistoris en l'obtenció de dades, amb els plans de gestió de residus i amb l'assessorament relacionat amb residus. "Aquest canvi suposarà un pas endavant en la millora del suport que s'estava oferint", ha apuntat el Consell en un comunicat.

A partir d'ara, es comunicaran als ajuntaments les dificultats existents i com es poden solucionar a partir de la informació recollida i a través d'una crítica constructiva. Segons el Consell, el nou programa d'assessorament incorpora l'estudi de les caracteritzacions de les diferents fraccions de residus, una tècnica que consisteix a separar els residus que es troben dins de les bosses mitjançant un triatge manual per determinar-ne el contingut. "D'aquesta manera, es pot saber el percentatge d'impropis de cada fracció, una informació imprescindible per millorar la qualitat de la recollida selectiva", ha indicat el Consell.

Per la seva banda, Aurora Ribot, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha assegurat: "Hem arribat a un punt en què, amb el treball de diagnosi ja fet, podrem identificar amb els ajuntaments les dificultats i ajudar a resoldre-les, la qual cosa és imprescindible per encaminar-nos cap a la sostenibilitat". Ribot ha convidat tots els municipis que encara no han sol·licitat aquest servei que ho facin perquè amb el programa d'assessorament "es compleix un dels objectius fonamentals del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca i de la Llei de residus balear".

D'altra banda, Juan Carrasco, director insular de Residus, ha assenyalat que l'equip assessor també ha treballat perquè els municipis que encara no fan recollida selectiva de la matèria orgànica "tinguin les eines tècniques necessàries per posar-la en marxa" i que els que ja ho fan "puguin millorar-la i reduir les quantitats d'impropis presents". Ara per ara, aquest servei d'assessorament s'ha ofert a tots els municipis de Mallorca i ja han col·laborat amb 38.

stats