Part Forana 23/07/2021

El Consell aprova el projecte de la carretera vella de Lluc

Ha analitzat les 16 al·legacions presentades pels veïns

ARA Balears
2 min
Tram inicial de la vella carretera.

PollençaEl Consell de Mallorca ha aprovat el projecte de la carretera vella de Lluc –situada en el terme municipal de Pollença–, de manera definitiva. El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha analitzat les 16 al·legacions que han presentat els veïns en el projecte de millora i hi ha donat una resposta, explica la institució en una nota.

"El projecte compleix la doble voluntat de donar seguretat als senderistes i, al mateix temps, dona solució a les reclamacions dels veïns de la zona", apunta la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. En aquest sentit, ha recordat que l'objectiu del projecte és "garantir la seguretat dels senderistes i promoure la Ruta de Pedra en sec. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos a fer la tuta més accessible i segura, perquè tothom la pugui utilitzar", ha dit.

"Fins ara s'han prioritzat actuacions respectuoses amb el medi ambient, s'ha cercat una fórmula satisfactòria per a senderistes i veïns amb el mínim impacte paisatgístic possible i agraïm l'alta participació en les al·legacions, ja que ens han permès, amb petits canvis, millorar el projecte final", ha afegit el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.

El projecte consisteix a fer una segregació del trànsit entre els senderistes, que aniran per un camí, i, d'altra banda, una zona pavimentada per a vehicles motoritzats, un element clau per a la Ruta de Pedra en Sec. El nou ferm estarà fet a base de bituminós i tindrà un acabat de color terrós per tal d'integrar-se el millor possible en l'entorn natural. La institució assenyala que abasta la millora d'un tram de 2.485 metres lineals de carretera, des del pi de Son Grua, a l'altura de la bifurcació de l'Ma-10, fins al començament de la pujada a l'Empeltada. Així doncs, la carretera tindrà els trànsits segregats excepte en els darrers 300 m, ja dins l'àmbit PORN (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals).

stats