Part Forana 06/09/2021

Comencen les tasques de demolició dels edificis de davant el teatre Principal d'Inca

La finalitat d’aquesta actuació és crear un nou espai públic per a la ciutadania

ARA Balears
1 min
Inici de les obres davant del Teatre Principal d'Inca.

PalmaL'Ajuntament d'Inca ha informat que aquest dilluns han començat les obres de demolició de les edificacions ubicades davant el teatre Principal d’Inca. Maties Amer S.L. serà l’empresa encarregada de l’execució d’aquest projecte, després de l’adjudicació del contracte per un import màxim de 172.742,71 euros. 

Segons han informat en un comunicat, el projecte preveu enderrocar les edificacions ubicades als números 7 i 9 del carrer del Teatre; als números 11, 13 i 17 del carrer de Martí Metge, i als números 72 i 88 del carrer de Sant Bartomeu. La finalitat d’aquesta actuació és crear un nou espai públic per a la ciutadania. Així, la nova plaça estarà ubicada just davant l’edifici del teatre; en concret, al carrer del Teatre amb la cantonada del carrer de Martí Metge.

"Després de la reobertura, segur que el Teatre es convertirà en un equipament cultural de referència a Mallorca, el qual atraurà nombroses de persones a la capital del Raiguer. Per això, hem considerat adient definir una nova plaça just davant l’edifici i dotar de més espai públic aquesta zona", explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

El termini d’execució d’aquesta primera fase del projecte, consistent en l’expropiació i enderrocament de les cases, serà d'aproximadament dos mesos. El pressupost total del projecte d’esponjament del nucli antic amb la demolició dels edificis i la construcció d’un nou espai públic és de 645.372,29 euros i el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics cofinançarà aquesta actuació amb 500.000 euros. 

stats