Mobilitat
Part Forana 23/06/2022

Comencen les restriccions i els controls per accedir al far de Formentor

Del 23 de juny al 15 de setembre s'hi podrà arribar amb transport públic, a peu o amb bicicleta, de les 10 fins a les 22.30 h

ARA Balears
2 min
Far de Formentor.

PalmaComencen les mesures per regular el trànsit per accedir a Formentor. Tot i que habitualment s'iniciaven el 15 de juny, enguany han donat el sus aquest dijous, 23 de juny, a causa de les obres que l'Autoritat Portuària ha fet en el darrer tram de la carretera d'accés al far. Una de les principals novetats és que l'horari de la limitació s'ha ampliat de les 19 a les 22.30 h.

El Consell de Mallorca ha explicat que s'estableixen dos nivells de restricció per on només podran circular vehicles autoritzats, transport públic, serveis d'emergències i bicicletes. El primer nivell comença al port de Pollença i es perllonga fins a la platja de Formentor. El segon, des de la platja de Formentor fins al far. La institució insular ha habilitat una web amb tota la informació: https://formentor.conselldemallorca.cat/es/.

El conseller de Mobilitat, Ivan Sevillano, ha declarat que "la implementació d'aquestes mesures es fa per qüestions de seguretat viària, així com per a la protecció territorial i mediambiental d'un indret tan sensible". En aquest sentit, Sevillano ha recalcat que "volem protegir Formentor dels excessos i de la massificació i que la gent pugui gaudir d'un espai tan meravellós d'una manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient".

Per facilitar l'accés amb autobús en aquesta zona, enguany hi haurà un servei cada 35 minuts i la línia funcionarà amb set busos de 12 metres i en el tram entre la platja de Formentor i el far hi pujaran dos busos junts, per donar la màxima capacitat possible a la línia. Si es compara amb l'any passat, l'oferta augmenta de manera important: es passa de 14 anades i tornades a 20 anades i tornades aquest estiu.

A més, enguany també hi haurà un panell de missatgeria variable (PMV) abans d'arribar a la rotonda que inicia la carretera, per informar els conductors de les places disponibles de pàrquing. Una vegada els aparcaments estiguin complets, s'avisarà en el panell i només s'hi podrà accedir mitjançant transport públic, ja que no hi haurà lloc per aparcar.

Sevillano ha assenyalat que s'ha augmentat l'horari de restricció fins a les 22.30 h per evitar les aglomeracions i els problemes d'incivisme que varen sorgir l'any passat per anar a veure de manera massiva la posta de sol. "Es podrà continuar gaudint d'aquesta experiència, però s'haurà de fer amb transport públic", ha dit el conseller.

stats