Succés
Part Forana 04/04/2024

La coberta de l’església de Son Negre passa per ull

Ja feia anys que tota la nau central del temple estava afectada per una sèrie de cruis que naixien de les parets laterals

Sebastià Vanrell
2 min
L’església de Son Negre

ManacorEl sostre de l’església del llogaret manacorí de Son Negre s’ha esfondrat. Aquest dimecres s’ha donat l’avís de la caiguda de la coberta de pedra, teules i fusta construïda a finals del segle XIX, que ha passat per ull de dalt a baix damunt els bancs de fusta i ha afectat distintes obres d’art, però sense danys personals.

Ja feia anys que tota la nau central del temple estava afectada per una sèrie de cruis que naixien de les parets laterals. Uns desperfectes que havien de ser arreglats pel Bisbat de Mallorca, a qui pertany l’església. Emperò la manca de doblers i la poca activitat que els darrers anys presentava Son Negre (tancada tot l’any, sense missa de diumenge i que només obria dos cops a l’any, un d’ells per Matines) feien que la reforma s’anàs ajornant.

Moment de la construcció de l’afegit a la nau principal, al segle XX

Ara la imatge que resta després de la caiguda és desoladora. Encara que no han sentit el renou provocat per l’esfondrament sobtat, alguns veïns han pogut veure la magnitud del succés des del proper puig de Son Galiana. El temple, d’unes originals torres circulars en façana i que va comptar amb la participació d’Antoni Maria Alcover en el seu disseny, té també amb una sagristia i un petit teatret confegit a la nau, que havia hagut de ser apuntalat fa uns anys i que de moment encara resta dret.

Son Negre és un petit llogaret del terme municipal de Manacor que es troba a la carretera Ma-4021, que va de Manacor a Son Carrió. Té una església que data de 1878 i una antiga escola (ja en desús i que també necessita ser reformada) que data de 1928. Agrupa 21 cases disperses, tres de les quals es troben a prop de l’església.

stats