Part Forana 20/04/2021

Un centenar de treballadors de Majorica reclamen a Manacor mantenir el màxim de llocs de feina i la no deslocalització de l'empresa

El comité d'empresa ha presentat un informe al jutge amb les seves peticions

2 min
Treballadors de Majorica durant la concentració.

ManacorUn centenar de treballadors de Majorica s'han concentrat aquest dimarts a la fàbrica de Manacor. Reclamen que s'adjudiqui el concurs de creditors a l'empresa que es quedi amb més treballadors i que no es deslocalitzi, per tal de mantenir el teixit industrial a Manacor. "Necessitam mesures que ajudin a mantenir la producció a Manacor i que s'assegurin el màxim de llocs de feina possible. Per això, hem presentat un informe al jutge en el qual exposam les nostres peticions. Hem aconseguit que sol·liciti a l'administrador concursal una revisió del seu informe", ha dit la secretària d'organitzacions de Comissions Obreres de les Balears i membre del Comitè d'Empresa, Cati Ginard.

Cal recordar que Majorica va entrar en concurs de creditors el mes de novembre del 2020 i varen presentar propostes cinc empreses: Majorperla, que ara com ara n'és l'adjudicatària, ofereix 9,5 milions i mantenir 96 llocs de feina dels 275 actuals. Mallorca Inversiones ofereix 7,6 milions i una reducció de 174 llocs de feina. La companyia Jofra Deca vol l'empresa per 7,5 milions i promet mantenir 121 treballadors. La proposta de l'empresa Inversiones Cas Germans, nom amb el qual es presenta Perlas Orquídea, és de 7,8 milions i vol mantenir 145 llocs de feina, mentre que el Group Marcel Robbez ofereix 7,7 milions i promet conservar 137 treballadors.

"Creim que s'ha romput l'equilibri entre la proposta econòmica i el manteniment de llocs de feina. Totes les ofertes presentades són viables, però la diferència de llocs de feina entre unes i altres són molt elevades. Demanam poder negociar les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO)", manifesta el secretari general de la Federació d'Indústria de Comissions Obreres, Daniel Cámara.

"El que està clar és que en qualsevol cas hi haurà una reducció de la plantilla", diu Antònia Sureda, que treballa en el departament d'administració comercial d'exportació de Majorica des de fa 20 anys. Ara està en un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i fa feina vuit hores setmanals. Treballar a Majorica li agrada perquè "és una espècie de família", afegeix. Sureda assegura que està trista, però no només perquè pugui perillar el seu lloc de treball, sinó per la possible deslocalització. "Això és el que em sabria més greu", lamenta.

Maria León també treballa a Majorica, en el departament de logística, des de fa 30 anys. Va ser la seva primera feina i espera que en sigui la darrera. Ara està en un ERTO parcial. "Estic preocupada. Duc tota la vida vinculada a aquesta empresa. L'únic que vull és fer feina, i tant jo com els meus companys lluitarem fins al final perquè l'empresa adjudicatària sigui la que mantingui més llocs de treball", assegura León. "Falta transparència. Ens haurien de donar més informació per poder estar més tranquils", afegeix Tomeu Fons, un altre dels empleats de Majorica amb 36 anys d'experiència en el departament de neteja de regletes.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, també s'ha unit a la concentració per donar suport als treballadors. "Se'ls ha de tenir en compte perquè durant molts d'anys han estat el motor d'aquesta companyia", ha dit Oliver, el qual també ha recordat la importància que la producció de Majorica continuï al municipi.

Ginard s'ha mostrat satisfeta en la participació en la concentració, perquè s'hi han presentat "pràcticament tots els empleats de Manacor". També ha recordat que Majorica té més de 130 anys d'història i que és una empresa emblemàtica de l'Illa.

stats