Part Forana 29/09/2016

Una moció de censura posarà fi a 21 anys de mandat del PP a Selva

El Pi, Arrelam i Esquerra signen un acord de govern a l'espera que Joan Rotger dimiteixi, cosa que no farà

Miquel Barceló
2 min
Joan Rotger (PP) és el batle actiu de Mallorca amb més anys al front d'un ajuntament.

SelvaLa signatura d'un acord de govern entre El Pi (4), Arrelam (2) i Esquerra (1), presentat aquest dijous al vespre, és la passa prèvia a la interposició d'una moció de censura al batle, Joan Rotger (PP), que governa en minoria (4) des de maig de 2015 i que posarà punt final a un mandat de 21 anys, ja que Rotger porta les regnes de l'Ajuntament des de maig de 1995 i ha passat, també, des de llavors, per diversos càrrecs en el Govern autonòmic.

Toni Frontera, d'Arrelam (dins l'òrbita de MÉS), declarava abans de la presentació de l'acord de govern que Rotger tenia la possibilitat de dimitir per no haver de sometre's a la moció de censura, cosa que Joan Rotger descartà immediatament. El batle, en declaracions a ARA Balears, assegurà que no dimitirà sota cap concepte: "Som la llista més votada i hem governat perquè els altres partits no foren capaços de posar-se d'acord. Si volen presentar la moció, que la presentin, perquè jo no renunciaré" a la batlia.

Segons l'acord de govern, Joan Sastre (El Pi) serà batle fins al juliol de 2018. I llavors, Toni Frontera (Arrelam), el substituirà fins al maig del 2019. Per la seva banda, l'única regidora d'Esquerra (pròxima al PSOE), Joana Maria Coll, assumirà la regidoria més potent, la d'Urbanisme, a més d'Habitatge, Vies Públiques i Obres Municipals.

Com a grans projectes, es dona prioritat a la construcció d'una escola nova a Caimari. En urbanisme, se cedirà les competències de control a l'Agència de Disciplina del Consell i es vol donar impuls a la tramitació d'un PGOU "el més aviat possible". Obrir mecanismes de participació ciutadana en les decisions polítiques i donar suport a la Llei de fosses del Govern en la recerca de desapareguts durant la Guerra Civil, dins el terme municipal, són altres punts de l'acord presentat.

També es pretén dur a terme una reforma circulatòria a Selva per tal de poder-hi "ampliar el nombre de places d'aparcament"; i, quant al servei d'aigua, es projectaran "les inversions necessàries per garantir el subministrament en tots els nuclis del municipi".

stats