Reconeixements
Part Forana 14/07/2022

La catedràtica Maria Barceló i Crespí serà la primera dona filla il·lustre de Porreres

La historiadora rebrà el màxim distintiu del Reglament d'Honors i Distincions del municipi

ARA Balears
1 min
Maria Barceló i Crespí, primera dona filla il·lustre de Porreres.

PalmaMaria Barceló i Crespí, doctora i catedràtica d'Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears (UIB), es convertirà en la primera dona filla il·lustre de la vila de Porreres en el ple del proper dilluns 28 de juliol a les 19.30 h. Es tracta del màxim distintiu que preveu el Reglament d'Honors i Distincions del municipi. Maria Antònia Nicolau, instructora de l'expedient de la porrerenca, ha destacat la manca de presència femenina a la galeria de fills il·lustres.

Per la seva banda, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha destacat que la historiadora "mereix rebre aquest homenatge per l'estima que té cap al poble", ja que sempre n'ha fet difusió cultural, acadèmica i científica. A més, Barceló serà nomenada en vida a la sala de plens, un fet destacable i poc habitual, que podrà celebrar i gaudir amb homenatges.

Una vegada fet el nomenament oficial, es farà un acte institucional de reconeixement cap a la doctora el pròxim 16 d'agost, que serà dins el marc de les festes de Sant Roc del municipi.

stats