Part Forana 17/09/2020

Ja són 78 els interns de la residència Bell Entorn de Sóller amb covid-19

El nombre total d'afectats en aquest centre de gent gran ascendeix als 107

Ara Balears
1 min
Un equip tècnic  s’ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment dels usuaris./ ISAAC BUJ

PalmaA la residència Bell Entorn de Sóller el Servei de Salut de les Illes Balears ha diagnosticat 40 usuaris positius en coronavirus. Aquests se sumen als 38 usuaris positius que ja havien estat diagnosticats. En aquests moments, el nombre total és de 78 usuaris positius, 20 dels quals estan hospitalitzats. Pel que fa als treballadors de la residència, s'han detectat 29 professionals positius i, per tant, ja són 107 en total els afectats.

Els 40 positius han estat diagnosticats després que el Servei de Salut fes un segon cribratge, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General de Dependència i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials.

El primer cas es detectà en aquest centre el passat 7 de setembre, de manera casual, per mitjà de la PCR de control que se li va fer a un usuari abans d'una intervenció quirúrgica. En conseqüència, el Servei de Salut va fer un cribratge a la residència dia 9 de setembre. El resultat d'aquest cribratge va ser de 38 usuaris i 9 treballadors positius. En aquest segon cribratge, s'han detectat 40 usuaris i 20 treballadors positius. Aquesta residència té 155 residents, 70 dels quals són positius.

L'equip tècnic de la Subdirecció de Cronicitat i l'Equip de Suport d'Infermeres en Residències s'ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment dels usuaris i fer una avaluació de la situació de la residència. L'Institut Mallorquí d'Afers Socials, per part seva, ha enviat una nova inspecció a la residència per valorar i supervisar que es compleix el protocol d'actuació.

Els últims 15 dies s'ha reiniciat el recribratge de totes les residències. De moment, ja s'han cribrat 23 residències. En aquests moments, hi ha 248 usuaris positius actius, 96 usuaris hospitalitzats i 112 professionals positius actius.

stats