Medi Ambient
Part Forana 10/01/2023

Cartografiaran la posidònia de la badia d'Alcúdia per defensar l'entrada del cable elèctric

La VAAC i Medi Ambient han acordat aquest dimarts que la plataforma farà el mapa

2 min
Els veïnats defensen que l'entrada del cable sigui per Alcúdia.

PalmaLa plataforma de Veïns Afectats d'Alcúdia Afectats pel Cable (VAAC) ha acordat amb Medi Ambient que cartografiarà el fons de la badia d'Alcúdia per demostrar la viabilitat de dos traçats que gairebé no afecten la posidònia. Aquest dimarts veïns, Govern, Ajuntament i ecologistes s'han reunit per tractar el polèmic tema de l'entrada del que serà el segon cable elèctric de Mallorca.

A la trobada a què han assistit el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el president de la Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB), Toni Alorda s'ha posat en comú la informació de tots els actors implicats. Des del Govern han explicat als veïns que, un cop Red Eléctrica Española (REE) tingui una proposta del traçat del cable, la CMAIB haurà d'elaborar un informe. No obstant això, segons han informat els veïns, des de la Conselleria s'ha remarcat que es tracta d'un informe no vinculant.

Tot i això, la VAAC ha demanat que a l'hora d'elaborar aquest informe es tingui en compte que "hi ha dos traçats d'entrada del cable per la badia d'Alcúdia que gairebé són nets. Un afecta 700 metres lineals de posidònia i l'altre 900 metres", ha apuntat el portaveu de la plataforma. Així, els veïns i el Govern han acordat que es farà la cartografia de la posidònia de la badia d'Alcúdia per comprovar-ne la viabilitat dels traçats i el remetrà a Medi Ambient perquè l'inclogui en el seu informe.

Front comú

Cal recordar que en el darrer ple d'Alcúdia es va aprovar, després de mesos de pressió veïnal, oposar-se a l'entrada del cable elèctric per la badia de Pollença. Arran d'una moció conjunta de l'oposició, el Consistori acordà per unanimitat rebutjar les propostes projectades fins aleshores en què es tracen les tres possibles entrades del cablatge per s'Illot, sa Ferradura i sa Marina.

stats