Mobilitat
Part Forana 08/02/2023

Més d'un centenar de llocs de feina, pendents de l'esbaldrec de la carretera de sa Calobra

El Consell tramitarà les obres per via d'urgència, però, a les portes de la temporada de cicloturistes, reconeix que s'allargarà mesos

2 min
L'esbaldrec, de grans dimensions, es troba al tram conegut com la volta Llarga. Fa uns 12 metres d'altura i uns 6 d'amplària.

PalmaUns 130 llocs de feina estan pendents de les obres de reparació de l'esbaldrec de la carretera de sa Calobra, perquè els negocis de restauració del port i de Cala Tuent puguin obrir les portes les propera temporada turística. Segons el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, "ara just poden circular els vehicles amb targeta de resident i en cap cas no s'hi permet el pas de vehicles pesants, com ho són els autocars i els camions de distribuïdors que proveeixen els set restaurants de la zona".

El Consell de Mallorca ha anunciat que tramitarà les obres per via d'urgència, però reconeix que no serà una obra fàcil i que no serà qüestió de setmanes, sinó que pot ser de mesos. Això coincideix quan el temps perquè comenci la temporada turística s'acurci i de manera especial que comencin a arribar els primers cicloturistes.

Milers de ciclistes utilitzen la carretera de sa Calobra durant la primavera.

"A l'Ajuntament –explica Solivellas– ja hem rebut telefonades de grups de ciclistes per demanar-nos quan estarà arreglada la carretera. Per a aquest tipus de turisme, la carretera de sa Calobra és un referent arreu d'Europa. Per donar-los servei, els negocis del port de sa Calobra ara ja enllestien els preparatius per obrir. I de moment no podrà ser. Entre sa Calobra i Cala Tuent hi ha set negocis de restauració. A més, hi ha altres serveis que hi estan relacionats, com les barques turístiques que surten del Port de Sóller i ofereixen excursions combinades de trajectes amb el tren de Sóller, amb barca i per aquesta carretera".

Al paviment de la carretera és visible la placa de ciment que el Consell hi condicionà anys enrere.

El Consell de Mallorca ja va dur a terme una obra de condicionament al mateix punt que aquest dimarts es va esbaldregar. "A la volta Llarga, com que el paviment estava cruiat, hi varen posar una placa de ciment. Aquesta actuació va comportar afegir més pes al paviment i ara, amb l'aigua que ha fet, tot s'ha esbaldregat", comenta el batle d'Escorca. Fonts del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca asseguren que encara està per determinar quina és l'obra que s'hi farà, però manifetsen que implicarà temps i esforços. No descarten fer-hi un reforç de formigó, que un cop acabat, es cobresqui de pedra en sec.

stats