ACIRE
Part Forana 24/03/2023

Petra tindrà càmeres de vigilància en els carrers del nucli urbà

Circular per la zona Acire suposarà una multa de 80 euros

ARA Balears
2 min
Càmeres de vigilància als carrers de Petra

PalmaL'Ajuntament de Petra ha aprovat una ordenança municipal que regula l'estacionament i circulació a diferents carrers. L'objectiu del Consistori és evitar la circulació de vehicles pels carrers de les zones del nucli urbà, incloses les àrees de circulació restringida (Acire). Per aquest motiu, l'ajuntament petrer ha instal·lat càmeres de vigilància i sancionarà aquells vehicles no autoritzats que circulin o estacionin a les noves zones regulades. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol aconseguir espais d’ús preferent per als vianants en el centre urbà del municipi.

L’ordenança inclou les sancions econòmiques per infraccions. Així, circular per zona Acire suposarà una multa de 80 euros. Deixar-hi el cotxe estacionat suposarà una sanció de 200 euros. El batle de Petra, Salvador Femenias, ha explicat que “ara per ara tenim l’ordenança aprovada i les càmeres instal·lades, però no ho posarem en marxa fins que els residents hagin pogut fer els tràmits i tinguem totes les matrícules autoritzades registrades”. En aquest sentit, Femenias apunta que, “a banda dels residents, hi haurà casos com, per exemple, persones cuidadores de gent gran, familiars, venedors ambulants o repartidors comercials que podran passar. Haurem de fer algunes excepcions i registrar-ne les matrícules”.

Carrers emblemàtics

Aquestes àrees de circulació restringida són zones emblemàtiques de la localitat, com ara el tram del carrer del Barracar Alt i el tram del carrer de l’Hospital. La mesura es podria estendre a altres vies de la localitat que se senyalitzaran degudament. En aquests carrers només s’hi permet el trànsit de vehicles dels residents, així com altres d’oficials, de serveis de seguretat, concessionaris i altres de necessitat justificada. Els residents han de sol·licitar a les oficines municipals una targeta Acire del seu vehicle o vehicles, per poder transitar per dins d’aquesta zona sense perill de ser sancionat. A més, la targeta s'haurà de col·locar dins del vehicle de manera que sigui visible.

stats