Part Forana 16/07/2020

Capdepera reprèn les polèmiques obres del passeig marítim de Cala Rajada

Tècnics municipals i de Costes divergeixen sobre la intervenció a dos punts de la primera línia

Ara Balears
1 min
Obres de reforç en el  passeig marítim.

CapdeperaL’Ajuntament de Capdepera ha reprès les obres de restauració del passeig de Cala Rajada després que Demarcació de Costes les aturàs per estudiar la denúncia del GOB relativa que les obres representaven un delicte mediambiental.

Demarcació de Costes autoritza continuar amb el projecte i paral·lelament continua la discussió entre els serveis tècnics municipals i els de Costes, en relació amb l’autorització de dos punts on s’ha fet obra. Per aquest motiu s’ha iniciat un procés de proposta de sanció al qual l’Ajuntament ha anunciat que presentarà al·legacions.

En aquest sentit, el batle, Rafel Fernández, ha manifestat que "l’Ajuntament i jo mateix hem estat molt preocupats, perquè l’acusació del GOB sobre un possible delicte mediambiental implicava responsabilitats penals, però el zelador de Costes ha comprovat in situ l’estat de les obres i ha comprovat que no hi ha delicte mediambiental. Per tant, ha quedat en evidència la poca fonamentació de la denúncia del GOB".

Accessibilitat a tot el passeig

La regidora d’Urbanisme, Vies i Obres, Mónica Viejo, ha manifestat que hi haurà un pas obert des de la plaça del Castellet fins a la plaça de Son Moll per garantir l’accessibilitat de tot el passeig. Es reiniciaran les obres des de la plaça de Son Moll cap a na Ferradura i se cercarà l’obertura total del passeig per minimitzar els danys col·laterals i es prioritzarà la zona de bars i restaurants abans que la zona de na Ferradura per afavorir el moviment del teixit empresarial.

stats