Part Forana 15/06/2023

Capdepera i Lloret de Vistalegre, governs en minoria confirmats

Les negociacions amb altres formacions s'han donat per tancades a aquests dos municipis

2 min
La futura batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer.

PalmaMentre que a multitud de pobles les negociacions continuen actives i d'altres ja s'han tancat els pactes, hi ha dos municipis on ja s'han confirmat governs en minoria. Aquests són Capdepera (amb el PP de Mireia Ferrer) i Lloret de Vistalegre (amb Endavant de Sebastià Amengual). En ambdós casos les negociacions amb altres formacions s'han donat per tancades. Ara bé, mentre que en el cas de Capdepera l'opció preferent era pactar, a Lloret ja preferien inicialment un govern en solitari.

Lloret de Vistalegre

Tot i que han parlat tant amb el PP com el PSOE, que són la segona i la tercera força més votada, Endevant Lloret, ha decidit governar en minoria. "El PP ens va oferir un pacte, però ni governar en pacte ni tampoc amb el PP no entrava en els nostres plans", ha explicat Amengual. Tambe es van reunir amb els del PSOE, però no per negociar un pacte de govern, sinó per explicar la voluntat de dur l'Ajuntament en minoria. "En cap moment ells ens han oferit pactar tampoc", ha explicat.

Respecte de l'estabilitat del govern, Amengual ho té clar: "Hi ha una declaració de bones intencions". Ara bé, reconeix que no sap "quin tarannà agafarà el mandat" i fins a quin punt les altres formacions li donaran suport.

Els resultats electorals a Lloret.

Capdepera

Després que MÉS hagi rebutjat la proposta dels populars per formar un equip de govern i compartir la batlia, el PP s'ha decidit per governar en minoria. Els populars haurien pogut anar a tocar la porta del PSOE o viceversa, però tampoc no hi ha entesa entre les dues formacions i des del PP ho tenien clar: "La gent ha demanat un canvi". Així, Mireia Ferrer (PP) es convertirà en la primera dona batlessa del municipi.

Cal recordar que els del PP estaven disposats a pactar amb els ecosobiranistes. De fet, els havien proposat inicialment tenir un any de batlia, una oferta que després van apujar fins als dos anys. Ara bé, els de MÉS han descartat ambdues propostes per la gran diferència ideològica que separa els dos partits.

Resultats electorals a Cadepera.
stats