Part Forana 07/04/2022

Capdepera destina 100.000 euros del romanent als refugiats d'Ucraïna

Podran accedir a les ajudes socials i als serveis del Departament de Benestar Social

Ara Balears
1 min
Arribada de refugiats procedents d'Ucraïna a l'aeroport de Palma

PalmaL'Ajuntament de Capdepera destinarà 100.000 euros del romanent municipal als refugiats d'Ucraïna. Aquesta iniciativa, que suposa una modificació de crèdit, s'ha aprovat en el ple municipal, apunta el Consistori en una nota.

En concret, els refugiats podran accedir a la cartera d'ajudes de Serveis Socials, així com tenir accés als serveis que actualment ofereix el Departament de Benestar Social del Consistori. Per fer-ho possible, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha signat un Decret en el qual es modifiquen els requisits per accedir a la cartera de Serveis Socials.

Cal recordar que en aquests moments a les Illes hi ha més de 300 persones refugiades. En concret, una quarantena estan allotjades a l'hospital Sant Joan de Déu, i prop de 20 a l'escola de La Salle de Palma. Els 160 que en un principi estaven allotjats al Palma Bellver ara resideixen en el Palma Bay Club Resort de Platja de Palma. A banda, la vuitantena de refugiats ucraïnesos que arribaren a l'illa amb un grup de voluntaris tenen una família de referència que els acull.

stats