Part Forana 12/08/2022

Campos prohibeix omplir piscines amb l'aigua de la xarxa per la sequera

El municipi ha entrat en situació d'alerta per presequera

ARA Balears
2 min
La façana de l'Ajuntament de Campos.

PalmaL'Ajuntament de Campos ha prohibit l'ús de l'aigua de la xarxa de subministrament per omplir piscines i regar jardins, segons ha informat el Consistori mitjançant un ban. A més, ha alertat que "els consums abusius seran susceptibles de limitació de pressió o de sanció". El municipi ha pres aquestes mesures després que la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern els hagi informat que ha entrat en una situació de prealerta per sequera, que els obliga a prendre mesures d'estalvi d'aigua.

Així, el ban informa que els habitatges aïllats amb pou propi tenen l'obligació de reduir un 10% el consum d'aigua i els establiments turístics que estan en les zones de demanda afectades han d'instal·lar material divulgatiu per conscienciar els clients. Pel que fa als regants, aquells que reguen amb aigües subterrànies i formen part d'una comunitat de regants amb aigües regenerades tenen l'obligació de substituir "progressivament" les subterrànies per les regenerades amb l'objectiu d'arribar a una substitució completa en estat d'alerta.

Cal recordar que l'Ajuntament de Deià també va informar aquest dimecres que prohibia l'ús l'aigua potable de la xarxa municipal per omplir piscines, fer nets cotxes o terrasses i regar jardins per tal d'assegurar-ne el subministrament. Cada any el poble pateix aquests tipus de situacions a l'estiu, ja que la capacitació d'aigua a la font del Molí i al pou del Verger disminueix i la pressió humana pel turisme és molt alta.

Un ban "mig amagat"

MÉS per Campos ha difós el ban a les xarxes socials i ha criticat que estava "mig amagat al tauler d'anuncis de la web del nostre Ajuntament". Per la seva banda, Terraferida ha criticat que, els darrers anys, s'han edificat a Campos "centenars de piscines". "Va per tot Mallorca, que en té més de 80.000. Hem de frenar, prou piscines, prou activitats de consum massiu d'aigua, som en un punt crític", han piulat.

stats