Part Forana 02/05/2022

Campos no haurà de pagar els 11 milions d'euros al promotor de les cases de ses Covetes

El TSJIB rebutja la indemnització que reclama l'empresa propietària

2 min
Moment en què es demanava que s'esbuquessin les cases

PalmaL'Ajuntament de Campos no haurà de pagar els 11 milions d'euros que reclamava el promotor de les 68 cases que volia construir a ses Covetes. Així ho ha dit el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) en una sentència en la qual rebutja la indemnització que reclama aquesta empresa. Per la seva banda, el Consistori ha decidit no fer cap tipus de declaració sobre aquest tema.

Cal recordar que l'any 1992 l'equip de govern de l'Ajuntament de Campos, liderat pel Partit Popular (PP) va atorgar una llicència per construir 68 apartaments, un restaurant i una piscina, interpretant que segons les normes subsidiàries el terreny era urbà i s'hi podia construir. Les obres arrancaren, però l'oposició i el GOB aconseguiren aturar-les i que es declaràs que la llicència era il·legal, ja que "el projecte no complia amb la Llei de costes, perquè prohibia construir a menys de 100 metres de la vorera", explica MÉS per Campos en una nota. Tot i això, afegeix, l'Ajuntament de Campos "continuava defensant que era legal".

Les cases construïdes a ses Covetes

Quan s'aconseguí aturar l'obra, l'empresa va fer fallida i un grup d'empresaris mallorquins la comprà i reclamà una "compensació econòmica" al Consistori "per cobrir pèrdues", expliquen fonts de la formació política.

Ara, la polèmica construcció ja no existeix perquè els tribunals obligaren a tombar-la, tot i que l'Ajuntament n'ha continuat defensant la legalitat durant aquests anys. "El PP va atorgar la llicència i ha estat batallant amb advocats, pagats per tots nosaltres, per tal de defensar aquesta actitud que ens ha costat milers d’euros a tots els campaners i campaneres", lamenta MÉS per Campos.

El conflicte d'aquest projecte urbanístic ha durat quasi tres dècades. Tot i que ara el TSJIB hagi sentenciat que l'Ajuntament no haurà de pagar la indemnització d'11 milions d'euros, "l'empresa encara pot recórrer", recorden fonts del Consistori. Per la seva banda, MÉS per Campos celebra la sentència perquè ha evitat "una fallida municipal".

stats