Part Forana 21/01/2021

Campanet aprova feminitzar els espais públics que no tenen nom

Per fer-ho crearà una comissió d'experts

Catalina Riera
1 min
El carrer de Santa Catalina Tomàs és l'únic del municipi amb nom de dona. /ISMAEL VELÁZQUEZ /

PalmaCampanet ha aprovat crear un catàleg de llocs urbans per feminitzar els espais públics que en aquest moment no tenen nom. Així es va aprovar aquest dimecres durant el ple ordinari a l'Ajuntament. "És hora que el nostre poble reconegui les dones i atorgui un paper referent a figures femenines rellevants per la seva trajectòria professional o pel paper que han jugat al llarg de la història", apunta el Consistori en una nota.

Per fer efectiva aquesta proposta, el Consistori es compromet a crear una comissió d'experts que, des del rigor històric i amb criteris d'urbanisme, suggereixi els noms i els espais. Cal recordar que el darrer canvi de nom es va fer l'any 1979 i "en cap moment s'ha abordat la qüestió de la toponímia" dels carrers de Campanet des de la perspectiva de gènere, explica l'Ajuntament.

Aquesta iniciativa es du a terme després que el filòleg campaneter Ignasi Serra s'adonàs que dels 50 carrers que té el municipi, 12 tenen nom d'home i només un fa referència a una figura femenina: el de Santa Catalina Tomàs. Serra va expressar la seva preocupació per aquest tema en una carta que va escriure el setembre als quatre grups que integren l'Ajuntament de Campanet: el PSOE, MÉS per Campanet, El Pi i el PP. De tots, només li va contestar MÉS, que també va presentar una moció en el ple municipal per posar noms de dona a algunes vies del poble. L'equip de govern considerava que la idea era difícil d'executar i per això n'ha presentat una redacció alternativa que ahir es va aprovar per unanimitat.

stats