Turisme
Part Forana 07/11/2022

Calvià tempteja l'esport com a alternativa al turisme d'excessos

El batle, Alfonso Rodríguez, veu amb "perspectives de moderada satisfacció" la pròxima temporada turística

ARA Balears
2 min
El carrer de Punta Balena aquesta setmana.

PalmaL'Ajuntament de Calvià, present en la World Travel Market 2022, tempteja l'esport com a alternativa al turisme d'excessos. Aquest dilluns, el batle, Alfonso Rodríguez, s'ha reunit amb representants de la revista especialitzada Triathlon Magazine, a la qual han explicat els esdeveniments esportius que es duen a terme a Calvià. Precisament, el municipi presenta aquest dimarts, en l'esdeveniment Mallorca is Sport, organitzat pel Consell de Mallorca i destinat al sector britànic, tota la seva oferta esportiva i la xarxa d'instal·lacions amb les quals compta el municipi. En la mateixa línia, el batle també ha anunciat que es reunirà amb una altra revista especialitzada en l'activitat esportiva, la Planet Golf Reviews.

L'esport no és la única variable a les conductes incíviques que maneja el Consistori, sinó que durant aquests dies també s'han trobat amb touroperadors i plataformes de reserves turístiques per tal d'analitzar la temporada 2022 i les perspectives del 2023. Quant a la pròxima temporada, Rodríguez ha explicat que té "perspectives de moderada satisfacció", tant per les dates d'inici d'activitat com per les expectatives generals. Cal recordar que Calvià obtingué aquest mes d'agost el Segell de Turisme Familiar. Aquest aval, homologat per la Secretaria d'Estat de Turisme, certifica destinacions i empreses que cobreixen amb excel·lència les necessitats de les famílies quan viatgen. Per obtenir el segell es varen comptabilitzar uns 180 hotels familiars i temàtics, a més d'una àmplia oferta de restauració formada per més de 380 locals i 60 zones de joc infantils.

Traspàs de competències

Cal recordar que el Consell de Mallorca va cedir el passat mes de juny les competències de sancions sobre el turisme d'excessos a l'Ajuntament de Calvià. Aquesta mesura està prevista en el decret llei 1/2020 sobre turisme d'excessos amb la intenció d'optimitzar els recursos a l'hora d'actuar. El consistori pot actuar en la zona de Punta Balena, a Magaluf, ja que és on més activitat i aglomeració turística hi ha. Concretament, tenen la gestió directa per regular, obrir i resoldre expedients sancionadors per incompliments de la normativa.

stats