Part Forana 23/03/2022

Calvià ofereix quatre cursos gratuïts de seguretat i protecció marítima

És la primera vegada que el Consistori, a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià, fa aquesta formació

ARA Balears
1 min
Malgrat les males previsions per setembre i octubre, el sector de xàrter nàutic ha registrat un 75% d'ocupació al juliol i en preveu un 80% a l'agost.

PalmaL'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), ofereix quatre cursos gratuïts de seguretat i protecció marítima. Aquesta línia d'actuació està adreçada a persones que visquin o treballin en el municipi i que es vulguin centrar en el sector nàutic com a activitat professional, segons informa el Consistori en una nota.

Els cursos es faran en dos torns anuals: març-abril i octubre-novembre. El curs de formació bàsica en seguretat marítima és de 70 hores. Està dirigit a les persones que vulguin fer funcions professionals marítimes en vaixells civils. Per altra banda, el curs de formació bàsica en protecció marítima durarà 12 hores i s'adreça al personal tripulant en vaixells mercats que necessitin disposar del certificat de protecció dels vaixells i de les instal·lacions portuàries.

S'ha obert ja el termini d'inscripció al primer torn d'aquesta formació i està previst que durant aquest primer any un màxim de 80 persones puguin beneficiar-se'n. Des de l'IFOC, i atès l'interès suscitat, ja es planteja en aquests moments l'ampliació d'aquesta oferta formativa a noves especialitats dins aquest mateix sector.

stats