Societat
Part Forana 19/10/2022

Calvià donarà suport i atenció a dones en situació de prostitució i exclusió

L'ajuntament del municipi ha signat aquest dimecres els convenis de col·laboració amb tres entitats de caràcter social: Casal Petit - Germanes Oblates, Metges del Món i la Creu Roja

ARA Balears
1 min
Els convenis han estat signats pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal amb la directora de Casal petit - Germanes Oblatas, María Felicidad Martínez Morán, el president del Comitè autonòmic de Creu Roja Espanyola a les Illes Balears, Antonio Barceló Veny, i el president de Metges del Món Illes Balears, Javier Mesquida Riera. Un acte en què ha assistit la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés.

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha signat aquest dimecres convenis de col·laboració amb tres entitats de caràcter social que treballen en l'atenció directa a dones en situació de prostitució: Casal Petit - Germanes Oblates, Metges del Món i laCreu Roja. Aquests convenis, que se signen des del 2017, atorguen una subvenció de 9.000 euros a cada una de les organitzacions per donar suport i cobrir les despeses dels programes que realitzen pel que fa a intervenció i atenció a aquestes dones.

Segons ha apuntat l'Ajuntament de Calvià en una nota de premsa, la situació de prostitució en la qual es troba el col·lectiu és d'explotació sexual i, per tant, l'objectiu d'aquesta iniciativa és garantir la prevenció, protecció i atenció davant totes les formes de violència contra les dones. A més, les entitats posen especial esment en la formació i la prevenció de les dones víctimes.

Amb tot, Casal Petit - Germanes Oblates és un centre de dia d'atenció a dones que es troben en situació de prostitució i/o exclusió social i treballa per millorar-ne la qualitat de vida. Quant a la Creu Roja, és una institució humanitària de caràcter voluntari i d'interès públic que ofereix orientació, atenció i assessorament a dones en situació de prostitució, concretament en aspectes relacionats amb la detecció de riscos sanitaris i socials. Finalment, Metges del Món està especialitzada en atenció sanitària i higiene bàsica, amb recursos especialitzats que permeten l'accessibilitat a la xarxa de serveis sanitaris.

stats