Part Forana 27/10/2021

L'oposició rebutja el carril bici que unirà Son Caliu i Palmanova

El projecte de l'Ajuntament de Calvià ha provocat una brega en el ple d'aquest dimecres

2 min
Vista general de la Platja de Palmanova / NURIA RINCÓN

Els partits de l'oposició al Consistori de Calvià han votat a favor d'aturar el projecte de construcció d'un carril bici entre Palmanova i Son Caliu. L'equip de Govern ja va presentar la proposta el passat setembre la qual té l'objectiu d'unir tots els nuclis del municipi.

Durant la sessió plenària d'aquest dimecres, l'equip de Govern s'ha reafirmat a dur endavant el projecte de mobilitat sostenible, la qual cosa ha provocat una picabaralla, desencadenada per la moció presentada pel PP. Tant és així que durant la discussió sobre la qüestió, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha aprofitat per retreure a la regidora Gaël Thyus que ha de "revisar el concepte de codi ètic i representació ciutadana", la qual cosa es pot interpretar com una referència a la seva recent renúncia del que fins ara ha estat el seu partit, Ciutadans. De fet, aquest era el primer plenari de Thyus com regidora no adscrita.

El PP de Calvià, amb el suport de Vox i els regidors independents, vol suspendre el projecte de mobilitat sostenible fins que hi hagi un consens amb els comerciants i veïns de les zones, que han iniciat una recollida de signatures en contra del pla. En el seu argument, els opositors asseguren que el full de ruta s'ha dissenyat sense el consens dels ciutadans i a més, es contempla que saturi el trànsit, amb greus conseqüències per a l'economia del lloc en un moment de crisi. El batle ha assegurat que s'han fet reunions amb els veïns i s'han escoltat les seves propostes.

Una de les alternatives és construir el carril al passeig de Calvià, la qual cosa el mateix Rodríguez ha recalcat que "no veu possible". El regidor de Son Caliu i delegat d'Infraestructures, Juan Recasens, ha insistit que aquest és el millor temps per dur a terme el projecte, ja que si no s'apliquen polítiques de sostenibilitat, la Unió Europea pot arribar a penalitzar el Consistori i denegar subvencions, segons ha explicat.

stats