Accident
Part Forana 13/07/2023

La calor fa esclatar l'escultura del meló gegant de Vilafranca

Les elevades temperatures han encalentit el farciment interior, que n'ha cruiat la superfície, i ha acabat per desfer-se tot sencer

ARA Balears
1 min
L'interior de l'escultura, que era de materials sintètics, s'ha encalentit i l'ha fet esclatar.

PalmaL'escultura del meló gegant, fet de morter i picadís, que hi ha Vilafranca de Bonany, ha esclatat aquesta matinada de dijous i ha quedat fet un munt de trossos. L'origen de l'explosió és, segons apunten pel poble, que el nucli interior de l'escultura, fet de materials sintètics, s'ha encalentit a causa de la calor d'aquests dies, i ha explotat. Els veïns de les cases de més a prop asseguren que han sentit un tro, i quan han guaitat per la finestra ja han vist que el meló gegant era un munt de miques.

L'escultura del meló, abans de l'accident. Gairebé era tan gros com un cotxe.

En hores prèvies ja s'hi havia detectat qualque crui, però no n'havien fet gaire cas. El meló l'havia fet un veí del poble durant la pandèmia, i s'havia convertit en un emblema del poble, perquè Vilafranca de Bonany és conegut arreu de les Balears pels melons grossos que s'hi fan.

Aquest dijous a migdia, la brigada municipal n'ha retirat les restes. Tot i que l'escultura tenia un pes considerable, no ha provocat danys personals, ja que s'ha desfet en centenars de trossos.

stats