Part Forana 23/05/2022

El futur de Ca n'Escarrintxo de Pollença en mans de 25 persones a l'atzar

L'Ajuntament ha posat en marxa el primer sorteig cívic duit a terme a Mallorca

2 min
Reunió de l'Ajuntament de Pollença amb les 25 persones del sorteig cívic

Un total de 25 persones a l'atzar trien a Pollença durant dues setmanes el futur de Ca n'Escarrintxo, un espai que l'Ajuntament de Pollença té previst destinar a l'ús públic. Es tracta del primer sorteig cívic que es du a terme a Mallorca i la darrera passa per decidir com i amb quina finalitat es dissenyarà el lloc.

En concret, aquestes 25 persones han estat les que han accedit a participar en una assemblea popular, després que l'Ajuntament enviàs una carta a 3.000 persones majors de 16 anys censades al municipi per convidar-les a participar. Aquest mètode és conegut com un sorteig cívic i està controlat per una empresa externa. La intenció és evitar que "sempre siguin les mateixes persones les que acudeixen a aquests tipus de convocatòries o que siguin els mateixos representants polítics, mentre que així es pugui escoltar diferents tipus d'opinions", ha explicat a aquest diari el regidor de Participació Ciutadana, Mateu Soler.

D'aquesta manera, ja s'ha produït un primer contacte entre el grup, el batle, Tomeu Cifre, i el regidor Soler. En la primera sessió, els polítics van detallar que el lloc encara està en procés de compra i de fet, el Consistori té previst aplicar una reclassificació del sòl per establir-hi l'espai. A més, un arquitecte va explicar les possibilitats que tenia l'espai pel que fa a qüestions com l'accessibilitat.

Així, la següent trobada es farà els propers dies i serà quan els participants es dividiran en diferents grups per fer propostes. Els participants també hauran de tenir en compte que la intenció del Consistori és connectar Ca n'Escarrintxo amb Can Febús i la Vinyeta del Pont Romà, uns espais que també s'han de rehabilitar.

Pel que fa a les possibilitats, es preveu que Ca n'Escarrintxo es converteixi en un espai cultural habilitat per fer-hi activitats, com per exemple teatre, circ o concerts, a més de reunions per a les associacions municipals, "que no són poques", ha dit Soler. A més, hi hauria un escenari exterior i per poder mantenir-se com a lloc d'assaig de música –fins ara l'associació de Músics hi ha assajat.

Cal tenir en compte que aquest procés participatiu va començar el passat mes de novembre quan es va obrir una consulta popular no vinculant.

stats