Part Forana 21/01/2022

Bunyola tindrà una residència per a persones grans

L'Ajuntament cedeix un solar a l'urbanització de sa Coma per construir-hi l'edifici

ARA Balears
1 min
L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Bunyola i la consellera Fina Santiago visiten els terrenys de la futura residència

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament de Bunyola han acordat construir la primera residència pública del municipi per a 120 persones grans amb situació de dependència. L’Ajuntament cedirà un solar a la urbanització de sa Coma per construir-la i s'hi invertiran nou milions d'euros de fons europeus.

Així ho han anunciat la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, aquest divendres en una visita al terreny on es construirà. La consellera ha explicat que l'edifici serà de sis mòduls de vint places cada un i suposarà la creació de prop de 80 llocs de feina directes, estables i no deslocalitzables.

Per la seva banda, el batle Andreu Bujosa ha posat en valor que al municipi no hi ha cap infraestructura d'aquest tipus i significarà un augment en el nivell de qualitat de vida de la gent gran. El proper pas per fer realitat aquesta residència serà la signatura del conveni entre les dues administracions i es farà un concurs de projecte arquitectònic sempre i quan sigui integrat.

D'aquesta manera, Bunyola se suma a la llista d’equipaments que, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris, té en marxa la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Per a Fina Santiago, "el pla d'equipaments que tenim a la Conselleria vol créixer en centres de dia i en residències conjuntament amb teleassistència i serveis d'ajuda a domicili a fi d'oferir un ventall de prestacions tècniques al ciutadà perquè quan sigui l'hora que necessiti atenció a la dependència pugui triar", ha dit.

 

stats