Part Forana 30/10/2020

Bernat Quetglas pren càrrec com a nou batle de Maria de la Salut

El portaveu d'El Pi al municipi i exbatle, Biel Mas, ha titllat la moció de censura d'engany al poble

T. Riera
2 min
Bernat Quetglas,  batle de Maria de la Salut./ T.R.

ManacorBernat Quetglas ha pres possessió com a nou batle de Maria de la Salut en el ple extraordinari que s'ha fet aquest divendres al Casal de Cultura. La sessió plenària només ha tingut un punt, la moció de censura presentada per XMaria i PP, que s'ha aprovat amb sis vots a favor i cinc en contra. El ja exbatle del municipi, Biel Mas (El Pi), ha deixat la batlia titllant la moció d'engany al poble. Segons l'acord entre ambdós partits, Quetglas (XMaria) serà el batle durant els primers 18 mesos de mandat, i Jaume Ferriol (PP) ho serà els nou darrers.

L'1 de setembre, XMaria i PP anunciaven que presentarien una moció de censura per treure El Pi i el PSOE de l'Ajuntament. Presentaren la moció perquè l'equip que governava fins ara en minoria "no ha donat solucions als problemes reals, per la falta de transparència i per la mala gestió dels pressupostos". Jaume Ferriol, portaveu del PP, ha assenyalat que l'equip de govern va gastar l'exercici anterior "més del que tenia i va deixar un dèficit de 100.000 euros".

Ferriol ha insistit en la manca de transparència i ha contat que "un hacker robà 68.000 euros a l'Ajuntament i ens n'assabentàrem quatre mesos després dins un bar". El portaveu dels populars al municipi ha assegurat que "ha estat fàcil arribar a un acord amb XMaria perquè tenim un objectiu comú, el benestar del poble", referint-se a les ideologies polítiques oposades de les dues formacions. Ferriol també ha volgut agrair a l'exbatle "la feina i els sacrificis fets per la part que li toca".

Biel Mas ha iniciat el seu discurs considerant que "és el dia més trist de la història de Maria de la Salut. Es produeix l'engany més gros fet mai al poble". El portaveu d'El Pi ha incidit en les "ideologies antagòniques" dels dos partits que han presentat la moció per "imposar un batle que ningú ha votat". Bernat Quetglas era el primer suplent de la llista de XMaria i ha esdevingut batle després de la dimissió de nou membres de la llista. El ja exbatle ha donat les gràcies a tots els qui l'han acompanyat durant el seu mandat i ha assegurat que aquesta moció "no ens enfonsa, ens dona més força".

Rafel Aulet, portaveu del PSOE, ha agraït a El Pi poder formar part de l'equip de govern i ha ressaltat el projecte de l'escoleta, del qual ha confessat que se sent "molt orgullós". Ara a l'oposició, el socialista ha assegurat que reclamarà al nou equip de govern la transparència que se'ls ha exigit a ells.

Els vots positius dels tres regidors de XMaria i els tres de PP han fet tirar endavant la moció, enfront dels tres vots negatius d'El Pi i els dos de PSOE. Una vegada investit com a batle, Bernat Quetglas ha promès formar un govern transversal, divers, plural i transparent. Quetglas ha finalitzat el discurs llegint un fragment del poema de Miquel Martí i Pol Ara mateix.

stats