Part Forana 20/12/2021

Cort inaugura el nou parc del bosc de Bellver amb crits i siulades dels veïns

El parc té dues zones infantils que, segons la plataforma ciutadana, atempta contra les normes d'ampliació de l'indret

ARA Balears
2 min
Inauguració parc del bosc Bellver

L'Ajuntament de Palma ha inaugurat aquest dilluns el nou parc infantil del bosc de Bellver, que ha estat remodelat amb l'oposició d'alguns veïns de les barriades de Son Quint i el Terreno, units en la plataforma Salvem el bosc de Bellver. Una desena de persones han protestat amb siulades i crits durant l'acte, encapçalat per la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor. Segons els veïns, la millora "atempta contra l'esperit i la lletra del Pla d'ús i gestió del bosc de Bellver", sense minimitzar-hi l'impacte humà.

Protesta 'Salvem el bosc Bellver'

Per la regidora, aquesta era una zona sense ús, amb jocs obsolets que no complien la normativa i on mancava un accés per a vehicles d'emergència. Per això, s'han construït dues zones separades per a infants segons les edats i s'hi han inclòs elements d'accessibilitat. A aquesta reforma, s'hi han oposat durant dos mesos els membres de la plataforma ciutadana, que aclareixen que distingeixen entre la tala d'arbres morts o malalts al bosc (dels quals se n'han talat tres), a la qual no s'oposen, i el cas d'una tala massiva d'arbres com la que consideren que s'ha fet.

Pastor, per la seva banda, ha recordat que tots els elements incorporats són sostenibles i adients a l'entorn. "El Pla d'usos ja determina que aquesta és una zona adequada; fins ara era un espai de magatzem i per passejar-hi cans, i ara el que hem fet és dotar aquest entorn de la dignitat que li correspon", ha dit.

Nou parc del bosc de Bellver

D'aquesta manera, queda reobert el nou parc del bosc de Bellver, situat a l'entrada al bosc des del carrer Polvorí. El lloc ocupa una superfície de 3.052 metres quadrats, que s'ha remodelat aprofitant l'espai existent on s'ubicaven taules de pícnic i taules de ping-pong per crear un entorn nou amb més de vint jocs diferents amb elements com cabanes, cases de jocs, ovelletes, engronsadores, taules, tamborets, areners formats per troncs i grues accessibles, tarimes de fusta per trepar-hi amb i cordes, entre d'altres. Segons l'Ajuntament, totes les construccions són fetes amb fustes sostenibles i inclouen illetes vegetals on se sembraran plantes arbustives pròpies del bosc. Tot ha tingut un cost de devers 600.000 euros.

stats