Part Forana 24/05/2021

Banyalbufar es planta i no participarà en els actes per celebrar el 10è aniversari de la Serra com a Patrimoni Mundial

Torna a reclamar a l'Estat la declaració de zona catastròfica després del cap de fibló

ARA Balears
1 min
Les conseqüències del cap de flibó

BanyalbufarL'equip de Govern de Banyalbufar reclama al govern espanyol la declaració de zona catastròfica després del temporal del 29 d'agost del 2020, i ho fa amb una protesta: no assistirà a cap acte per commemorar l'aniversari de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, segons afirma la formació política en una nota. "Banyalbufar no té res a celebrar, ja que nou mesos després de l'esclafit i cap de fibló que afectà la zona se segueix sense notícies per part del Consell de Ministres sobre la declaració del territori zona afectada greument per una emergència de protecció civil", ha destacat el batle del municipi, Mateu Ferrà.

Cal recordar que enguany fa deu anys que la UNESCO va catalogar la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat. El Consell de Mallorca ja ha duit a terme una sèrie d'actes, però el consistori n'ha declinat la convidada, i insisteix en el fet que no enviaran cap representant per assistir-hi.

El Pi Banyalbufar també ha presentat una moció –aprovada amb els quatre vots a favor de l'equip de Govern (El Pi) i amb les abstencions de l'oposició–, que s'ha tractat al ple del consistori municipal per acordar que no es participi en aquests actes. També es demanarà al Govern que actuï d'intermediari amb el Consell de Ministres en aquesta qüestió. Així mateix, s'instarà a la UNESCO perquè intervingui i ajudi que aquesta declaració de zona catastròfica continuï endavant.

stats