Part Forana 11/01/2022

Banyalbufar tindrà un centre multifuncional i eliminarà barreres arquitectòniques

La presidenta del Consell ha visitat el municipi aquest dimarts

ARA Balears
2 min
La presidenta Cladera amb el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà

L'Ajuntament de Banyalbufar ha comprat un edifici per convertir-lo en un centre polivalent on s'allotjarà la biblioteca municipal. A més, començaran les obres per fer accessible, eliminant-ne barreres arquitectòniques, tant l'edifici adquirit com l'aparcament públic, dues inversions públiques finançades per Consell.

Precisament, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha desplaçat aquest dimarts a Banyalbufar, on ha mantingut una reunió amb el batle, Mateu Ferrà. Es tracta d'una visita emmarcada en la ronda de contactes periòdics de la presidenta de la institució insular per fer seguiment dels projectes municipals finançats pel Consell, així com detectar les principals necessitats que expressen els batles i batlesses i equips de govern local. A Banyalbufar, el Pla d'Inversió de Competències Municipals hi ha invertit fins a 495.000 € entre el 2020 i el 2021.

"L'impacte que tenen les inversions del Consell en els municipis més petits, com és el cas de Banyalbufar, és molt destacable, ja que els permet no només reactivar l'economia local, sinó millorar la vida dels seus residents i visitants", ha expressat la presidenta Cladera durant la visita.

"A més d'aquest pla i d'altres convocatòries ordinàries del Consell, tenim altres possibilitats d'invertir en el municipi a través de fons europeus, des de l'Oficina de Fons Europeus del Consell i que està a disposició dels ajuntaments, i també mitjançant el Consorci de borsa de places turístiques que gestionarà el Consell", ha expressat Cladera després de la reunió amb el batle.

Per part seva, Mateu Ferrà s'ha mostrat satisfet amb la trobada, perquè ha servit per avançar en alguns projectes relacionats amb el foment del turisme sostenible, "un turisme alternatiu com és el senderisme, que aquí a Banyalbufar ens ajuda a mantenir l'economia local", ha dit. A la reunió, també hi ha assistit Leonor Bosch, tinent de batle i regidora de Benestar Social i Igualtat, Joventut, Cultura, Patrimoni, Turisme, Festes i Informació a la ciutadania.

stats