Banyalbufar
Part Forana 20/12/2022

Banyalbufar demana a Calvo que intercedesqui perquè Madrid no esbuqui els escars

El batle, Mateu Ferrà, recorda a la delegada el valor patrimonial d'aquestes construccions de pescadors

ARABalears
1 min
El conjunt de 24 alcoves de Banyalbufar són anteriors a la dècada del 1940. No només servien per guardar-hi la barca, sinó que els pescadors també hi quedaven a romandre.

PalmaEl batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, ha dirigit una carta a la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, per demanar-li que intercedesqui davant el Ministeri per a la Transició Ecològica per evitar que Costes esbuqui les casetes de pescadors del Port des Canonge. "Els 24 escars formen part de l'entorn del Port des Canonge i també són part de la història, no només del nostre municipi, sinó de tota la història marítima de la serra de Tramuntana i de tota la Comunitat Autònoma", diu el batle en la missiva.

En l'escrit, Ferrà argumenta que la decisió sobre el futur d'aquestes 24 construccions no és competència seva. "Us demanam que, com a cap visible i representant del govern d'Espanya, us adreceu al Ministeri i Direcció General encarregats per intercedir davant aquest tema tan greu que afecta Banyalbufar", insisteix Ferrà en la missiva dirigida a Calvo.

Aquest prec s'afegeix a la petició d'aquest dilluns que aprovà el ple de l'Ajuntament de Banyalbufar per unanimitat de demanar a Costes que no executi la demolició d'aquestes construccions. La proposta, de l'agrupació Per Banyalbufar i Port des Canonge, també inclou demanar que la futura llei de la serra de Tramuntana incorpori els escars com un element paisatgístic a conservar, propi de la costa nord. Va ser el mes d'agost passat quan el Ministeri de Transició Ecològica va informar que no es tramitaven noves sol·licituds de concessions d'escars, perquè tenen ordre ferma de demolició.

stats