Part Forana 12/08/2019

L'Ajuntament de Campos culpa el cúmul d'alga de la baixada de banyistes a la Ràpita

La retirada de posidònia ha començat la matinada d'aquest dilluns

M. Barceló
1 min
Imatge de la platja d'El Trenc el passat dissabte.

CamposLa retirada de posidònia ha començat aquest dilluns a la matinada a la platja de la Ràpita, al Parc Natural del Trenc, després de la queixa de l'Ajuntament, el qual s'ha fet ressò del malestar dels propietaris dels sis xibius. Els concessionaris culpen el cúmul d'alga a vorera de mar del descens de banyistes durant aquest estiu.

La retirada d'alga ha començat a les tres de la matinada, amb la supervisió d'un tècnic de la Conselleria de Medi Ambient. "No sols és la pèrdua de banyistes, sinó també l'efecte que té el Trenc ple d'alga a l'àrea d'influència turística i en un sector tan important per Campos com és el lloguer vacacional", ha explicat la batlessa de Campos, Francisca Porquer.

L'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient han mantingut reunions per tal de cercar una solució a la gran massa d'alga que durant aquest estiu s'ha anat movent per la primera línia del Trenc, cosa que, segons la batlessa, provoca una mala imatge. El mes de febrer de 2020, segons Porquer, es fixarà el protocol amb Medi Ambient per evitar arribar a l'agost amb la platja plena d'alga.

Preus del bus llançadora

Una altra queixa que rep l'Ajuntament de molts usuaris és el preu que es cobra per arribar des del nou aparcament, situat a 1,5 km de la platja, amb el bus llançadora. El preu per trajecte és d'1,50 euros, que, sumats als 5 euros per dia d'estacionament al pàrquing, fa que gaudir d'un dia a la platja costi 8 euros només per arribar en vehicle al Parc Natural. "El tema del transport no es competència nostra. Nosaltres hem mantingut el preu que hi havia abans a la zona blava", ha recordat la batlessa.

stats