Part Forana 25/11/2020

Artà suspèn tots els actes de Sant Antoni

Per ara, Manacor ha cancel·lat els concursos i sa Pobla hi cerca alternatives virtuals

Catalina Riera
2 min
Ball de Sant Antoni i els dimonis a Manacor

PalmaEl covid-19 impedeix a Artà, Manacor i sa Pobla celebrar Sant Antoni de la manera tradicional. Per això, Artà ha decidit suspendre tots els actes relacionats amb aquest esdeveniment, i ho fa "per responsabilitat", explica el batle del municipi, Manolo Galán. A Manacor, per ara tampoc hi haurà els tradicionals concursos de foguerons i beneïdes, mentre que sa Pobla cerca alternatives virtuals per gaudir aquesta festa d'una manera diferent.

"Són actes multitudinaris, ve gent de tots els indrets de Mallorca i és impossible controlar-ho", ha dit Galán, que també recorda que el dia de la revetla de Sant Antoni, el 16 de gener, passen pel poble entre 15.000 i 20.000 persones. Anul·lar aquest tradicional esdeveniment "no ha estat fàcil i és un acte de responsabilitat", ha afegit. De fet, Galán assegura que no hi haurà cap mena de festa virtual perquè "la desvirtuaria i no val la pena".

Manacor també va anunciar fa unes setmanes que cancel·lava tots els actes que impliquin una aglomeració, com per exemple el concurs de les beneïdes, el dels aparadors, la fotografia, el dibuix i els foguerons. Tant el patronat de Sant Antoni com l'Ajuntament de Manacor han coincidit en la dificultat de dur a terme aquests esdeveniments "amb garanties perquè concentren un gran nombre de persones, tant en espais públics com privats. Però per ara és l'únic que s'ha acordat", comenten a l'ARA Balears fonts internes del Consistori.

Per part seva, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, assegura que des de l'Ajuntament estudien altres opcions per fer viable la festa, però encara no han pres cap decisió. "Hi cercam alternatives virtuals, fins i tot miram de fer algun acte al camp de futbol, que és molt gran i podríem complir amb les mesures, però encara no tenim res decidit".

stats