Part Forana 25/08/2021

Artà reutilitzarà residus plàstics procedents de la mar per crear mobiliari urbà en un espai públic

El cost del projecte és de 9.100 euros

ARA Balears
1 min
Pèrgola del parc de Can Marí.

Artà 

L'Ajuntament d'Artà reutilitzarà residus plàstics procedents de la mar per crear mobiliari urbà en un espai públic. Aquesta proposta parteix de la representant de l'Associació d'Artistes Visuals d'Arta, Laura Hedrosa, dona continuïtat al projecte de beques socials de neteja de torrents i donarà feina a set persones durant dos mesos. El cost del projecte, que ha començat aquesta setmana, és de 9.100 euros: 8.400 euros corresponen a les beques socials i 700 euros a la compra de material, segons informa el Consistori en una nota.

Aquesta iniciativa pretén "donar continuïtat al projecte de neteja, continuar acompanyant gent afectada pels efectes de la pandèmia i reutilitzar els residus retirats donant-los una utilitat en el temps. En paral·lel, es crearà un espai de trobada social, original, agradable i diferent", explica la regidora de Serveis Socials i Medi Ambient d'Artà, Aina Comas.

En concret, es construiran quatre bancs i quatre cossiols de tipus pastera, on se sembraran plantes de creixement ràpid perquè creïn un espai ombrívol sota la pèrgola, i quatre frisos decoratius. Aquests elements s'embelliran amb formigó blanc i amb les peces de plàstic per decorar.

La feina es farà en dos espais: la pèrgola del parc de Can Marí –on es farà la feina de camp– i un magatzem municipal, on es seleccionaran i netejaran els materials de plàstic que serviran per a l'ornamentació. Hedrosa espera que aquesta iniciativa serveixi per "conscienciar la ciutadania de la gran quantitat de plàstic que s'empra en el dia a dia i el seu alt impacte en la natura".

stats