Manacor
Part Forana 28/05/2024

Un art de quilòmetre zero pel centre de Manacor

L’Ajuntament planteja la segona edició de la Nit de l’Art com a punt de trobada entre els artistes i els comerços de la zona de vianants com a espais expositius

Sebastià Vanrell
2 min
Nit de l'art a Manacor

PalmaOferir una nova experiència cultural sense sortir del centre de la ciutat, tot intentant concentrar el nucli dur de l’art local passat i present, i complementant-ho amb el comerç de la zona de vianants. De fet, aquesta n’és enguany la clau: la implicació dels propietaris per cedir part dels seus espais i fer de la nit i la llum uns protagonistes més.

L'Ajuntament de Manacor ha anunciat avui l'esdeveniment de la Nit de l'Art Manacor Km. 0, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 15 de juny i que reunirà una àmplia varietat d'artistes locals i espais expositius, amb una transformació del centre de la ciutat en un mosaic de creativitat i expressió artística. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyats d’artistes i dels propietaris que participaran en l’esdeveniment.

La Nit de l'Art comptarà amb 40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, sumats a una programació d’activitats paral·leles que s’aniran desgranant les setmanes vinents. Des de galeries i botigues fins a espais públics i edificis històrics, cada lloc oferirà una oportunitat única per gaudir de l'art en les diverses formes. A continuació, es detallen els participants i espais destacats.

La Nit de l’Art de Manacor començarà a les 18 h i oferirà als visitants una experiència cultural immersiva i diversa. Els espais comptaran amb activitats addicionals com performances en viu, tallers, espectacles itinerants, accions col·lectives, concerts per a tots els públics en diferents escenaris, intervencions d’art urbà i un espai radiofònic. La Nit de l’Art Manacor Km. 0 començarà amb una exposició dedicada a l’artista Llorenç Ginard a l’edifici municipal del carrer Major número 22.

“La intenció és apropar l'art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d'aquí el lema", ha explicat el delegat de Cultura, Ferran Montero. Amb aquesta intenció, s’han seleccionat taulells de comerços i alguns espais interiors de fàcil accés, a partir d'un itinerari pel centre de Manacor amb el mapa corresponent, per la qual cosa s'estableix, així, un diàleg entre les diferents obres i els autors, amb la pretensió de generar curiositat per l'art. "Cada un dels artistes ha pogut estar en contacte amb els propietaris dels comerços o espais particulars, cosa que fa que també hi hagi una interacció entre els artistes i els espais expositius", ha afegit Montero, amb agraïment a totes les persones que obriran casa seva o els seus locals el 15 de juny. La primera Nit de l’Art va tenir lloc el 2022 a la barriada de Fartàritx i en l’edició d’enguany es trasllada al centre. La intenció de l’Ajuntament de Manacor és de consolidar aquest esdeveniment, que a hores d’ara té un caràcter bianual.

stats