Part Forana 27/07/2021

Els arqueòlegs descobreixen restes constructives al jaciment de Son Peretó

La campanya acaba aquesta setmana amb l'excavació d'un empedrat i la instal·lació d'un nou panell informatiu, entre altres actuacions

ARA Balears
2 min
L'equip d'arqueòlegs

ManacorEls arqueòlegs han descobert restes constructives a Son Peretó, Manacor. "Al voltant del paviment s'ha documentat una sitja, que seria el més modern, però també hem vist que davall el paviment hi ha tot de tombes", ha dit el codirector del projecte, Mateu Riera. La campanya del jaciment arqueològic paleocristià acaba aquesta setmana amb l'excavació d'un empedrat, la instal·lació d'un nou panell informatiu i l'inici d'una cala als terrenys adquirits el 2017 per l'Ajuntament de Manacor, segons informa el Consistori en una nota.

L'equip d'arqueòlegs també ha començat enguany una nova cala davant la basílica. La intervenció, que s'ha fet al voltant d'un pou, ha permès l'aparició d'un seguit de murs. Riera ha assegurat que la gran sorpresa d'enguany ha estat l'estat de conservació de les restes. "És espectacular, només llevant la capa de terra superficial ja surten moltes parets", ha explicat.

Una altra de les actuacions que s'han fet durant la campanya del 2021 és la instal·lació d'un panell informatiu a la zona de la capçalera de la basílica paleocristiana. Les excavacions confirmen l'interès dels cristians de l'època per enterrar-se a prop de l'absis, ja que s'entenia que fer-ho donava més possibilitats d'accedir a la vida eterna.

Aquesta campanya s'ha finançat amb les aportacions de l'Ajuntament i del Consell de Mallorca. El Consistori ha sol·licitat enguany la subvenció per valor de 14.000 euros per restaurar l'empedrat que hi ha a l'exterior de la zona del baptisteri, tot i que la institució insular encara no ha concretat la quantitat que hi aportarà. L'objectiu del Consistori és excavar i restaurar aquest empedrat i recol·locar el paviment, que s'ha numerat pedra a pedra i s'ha desmuntat. Les tasques de camp han acabat aquest mateix dimarts, i la resta de la setmana es farà feina de laboratori al Museu d'Història de Manacor analitzant el paviment.

stats