Urbanisme
Part Forana 22/07/2022

Ariany avança les propostes als veïns per elaborar un nou planejament urbanístic

El document, aprovat per unanimitat en sessió plenària, estarà en exposició pública fins al pròxim 1 de setembre

ARA Balears
1 min
Els veïns i veïnes d'Ariany a la sessió informativa de l'avanç.

PalmaL'avanç amb les propostes inicials per a l’elaboració del nou planejament urbanístic d'Ariany s'ha presentat aquest dijous als veïns i veïnes del poble. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, i el batle del municipi, Joan Ribot, han exposat el document aprovat en sessió plenària per unanimitat; el qual estarà en exposició pública fins a l’1 de setembre.

Garcías ha animat els arianyers a participar-hi i consensuar el document perquè siguin ells els qui diguin com volen que sigui el seu poble. El document final possibilitarà la inclusió de millores en temes de mobilitat, com per exemple ordenar la trama urbana o plantejar un creixement o decreixement urbanístic. A més, el nou planejament atorgarà més seguretat jurídica que la normativa actual, ja que aquest municipi no disposa de normes subsidiàries ni planejament. Només hi ha un Projecte de Delimitació de Sòl Urbà de l'any 1981.

El Consell insular dona suport tècnic a l'Ajuntament per dur a terme el futur planejament urbanístic d’Ariany. Dels cinc ajuntaments amb els quals col·labora el departament de Territori per poder elaborar els planejaments, ja se n’ha aprovat l’avanç a Maria, Lloret, Ariany i Estellencs. I està a punt d’aprovar-se aquest mateix document a Selva.

stats